Rețetă de pastramă de oaie. Preparatul pe care românii îl mănâncă de 1 mai
Publicat pe 29.04.2023 la 12:33 Actualizat pe 29.04.2023 la 12:33
Mai sunt doar două zile până când românii se vor bucura de încă o zi liberă, cea de 1 mai. Ei bine, pentru această mini-vacanță ți-am pregătit cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru pastrama de oaie. Este preparatul pe care majoritatea oamenilor îl mănâncă de 1 mai, deoarece este foarte gustos. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare pentru această mâncare care îți va încânta papilele gustative!
- Rețetă de pastramă de oaie
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de pastramă de oaie este foarte ușoară și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este preparatul pe care românii îl consumă în mini-vacanța de 1 mai. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o mâncare cu adevărat delicioasă!
Rețetă de pastramă de oaie
Ingrediente:
-2 kg de carne de oaie
-250 ml de vin alb
-3 căței mici de usturoi
-15 gr de sare
-10 gr de piper negru
-15 gr de cimbru
-10 gr de boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Se dezosează carnea de oaie, apoi se curăță de piele și se porționează. Bucățile de carne se prepară cu un amestec din condimente, cum ar fi boia de ardei dulce, sare, cimbru și piper. Se pisează usturoiul și se amestecă cu vin, după care se toarnă amestecul peste carnea de miel.
Se împachetează carnea de oaie cu folie de aluminiu și se pune într-un vas închis ermetic. Se lasă la marinat într-un loc rece sau se dă la frigider pentru trei zile. Se scoate carnea de la macerat și se atârnă într-un loc rece și uscat. Se lasă acolo timp de două sau patru ore după care se afumă la un fum rece de pom fructifer. Afumarea se face câte două sau trei ore pe zi, timp de trei zile.
Pastrama de oaie este gata de servit, după cele trei zile. Se poate mânca ca atare sau făcută pe grătar, deoarece este delicioasă. Românii o consumă des la grătarul de 1 mai, Ziua Intenațională a Muncii. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de mici făcută de Brigitta Gheorghe. Cum să te pregătești pentru 1 mai cu un preparat special