Secretul micilor de 1 Mai. Rețeta delicioasă pe care să o prepari la grătarul de Ziua Internațională a Muncii
Publicat pe 28.04.2023 la 09:54 Actualizat pe 28.04.2023 la 09:54
1 Mai se apropie cu pași repezi, astfel că mai sunt doar trei zile până când românii se vor putea bucura de o zi liberă. Majoritatea oamenilor aleg să meargă la un picnic în această zi, pentru a se bucura de căldură și de o zi pe cinste. Ei bine, noi ne-am gândit să-ți prezentăm care este secretul micilor de 1 Mai. Este o rețetă delicioasă pe care să o prepari la grătarul de Ziua Internațională a Muncii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Secretul micilor de 1 Mai
- Rețeta delicioasă pe care să o prepari la grătarul de Ziua Internațională a Muncii
- De ce ingrediente ai nevoie și care este modul de preparare
Pentru ziua de 1 Mai ne-am gândit să-ți prezentăm o rețetă delicioasă de mici pe care să o prepari la grătarul de Ziua Internațională a Muncii. Este mâncarea care se gătește cel mai des în această perioadă a anului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă gustoasă și care îți va încânta papilele gustative!
Secretul micilor de 1 Mai. Rețetă delicioasă
Ingrediente:
-pastă de mici
-ulei
Pentru servire:
-muștar
-mujdei de usturoi
-murături
Mod de preparare:
Pasta de mici trebuie scoasă din frigider cu trei ore înainte de preparare, pentru ca micii să se modeleze singuri. Se ung micii cu ulei pe toate părțile și se lasă pe o tavă timp de o oră. Pentru cei mai buni mici de 1 Mai este important să știți că trebuie să existe o concentrație mare de grăsime pentru a ieși suculenți. Pasta de mici făcută în casă se trece de două ori prin mașina de tocat și se lasă o zi la frigider.
Micii se prăjesc pe un grătar electric, unul clasic sau chiar într-o tigaie bine încinsă. Micii se întorc de trei ori în timpul gătirii, acesta fiind și secretul pentru care ies atât de gustoși. Este important să nu lăsați carnea să se pătrundă până la final, asta ca să nu se usuce sucul din celebrul preparat.
De asemenea, trebuie să păstrați în permanență un foc mic pentru ca micii să nu iasă uscați. Micii se servesc alături de chifle proaspete sau prăjite și ele pe grătar, cartofi prăjiți, muștar, mujdei de usturoi, salată verde sau murături.
Citește și: Rețetă de salam de biscuIți cu banane. Desertul cu care nu ai cum să dai greș