Rețetă de pate de porc, ca la mănăstire! Sfaturile unui preot pentru un gust delicios
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.01.2025 la 08:54
Actualizat pe 28.01.2025 la 10:45
Această rețetă te ajută să gătești acasă un pate de porc mult mai delicios decât cel din comerț. Sunt ingredientele și modul de preparare al preoților. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să te bucuri de un gust delicios ca cel de la mănăstire.
- Cum gătești pate de porc ca la mănăstire
- Sfatul preoților pentru un gust mai bun decât cel din comerț
Mulți români mănâncă pate, iar cel la care au acces cel mai repede este din comerț. Puțini știu, însă, cât de delicios și cât de diferit este gustul celui gătit acasă, în propria bucătărie. Rețeta este foarte simplă, iar cantitatea îți ajunge pentru câteva zile.
Rețetă de pate de porc ca la mănăstire
Pateul se gătește foarte repede acasă și este un mic dejun gustos, cu care poți să îți servești întreaga familie. Ai o listă de ingrediente scurtă, iar pe majoritatea dintre ele le ai deja în casă. După această rețetă gătesc și preoții de la mănăstire, iar preparatul este adorat de toată lumea.
Ingrediente
- 2 kilograme de ficat
- 4 kilograme de carne
- 1,5 kilograme de ceapă
- 4 kilograme de slănină
- sare
- usturoi
- o cană cu apă
Mod de preparare
Primul pas este să prăjești slănina tăiată felii. Se pregătește o oală, în care adaugi în straturi slănina prăjită, carnea, ceapa, ficatul, iar pe deasupra se adaugă o cană cu apă. Se condimentează cu sare, iar la final se adaugă usturoi după gust.
Se lasă la fiert, iar când ficatul este gătit, se amestecul de pe foc și se lasă la răcit. Se toacă de trei ori prin mașina de tocat, pentru a fi suficient de fin și moale, iar mai apoi se poate servi pe pâine.
Alte rețete delicioase de pate
Dacă ești un iubitor al pateului, ai ajuns în locul potrivit! Spynews.ro îți prezintă o rețetă delicioasă de pate vegetal cu ciuperci. Acesta poate fi mâncat mai ales în timpul postului, dar și în restul anului.
Un alt tip de pate delicios este cel de soia. Este diferit față de restul celorlalte, mai ales față de cel din comerț, iar rețeta este foarte simplă.
Citește și: Ce conține pateul vegetal de post, de la supermarket. Din ce este făcut și cât de periculos este