Rețetă de pavlova cu căpșuni marinate în miere. Un desert de senzație
Publicat pe 05.07.2022 la 20:22 Actualizat pe 05.07.2022 la 20:22
Pavlova este un desert excelent pentru momentele când vrei să ai parte de un răsfăț culinar, dar și atunci când vrei să impresionezi niște invitați la masă. Este cu atât mai bine cu cât este sezonul căpșunilor și se găsesc cu ușurință peste tot. Aroma căpșunilor în combinație cu bezeaua, dă un gust de senzație întregului ansamblu. Iată cum se prepară această rețetă plină de arome și savoare.
- Pavlova cu căpșuni marinate în miere
- Ingrediente și mod de preparare
Rețeta de pavlova cu căpșuni se prepară destul de simplu și merită fiecare efort. Gustul este demențial și vei da pe spate orice mofturos în materie de dulce. Acest desert nu este exagerat de dulce, cantitatea de zahăr fiind potrivită.
Ingrediente
100 ml frișcă lichidă, 30% grăsime
2 linguri de miere
230 g zahăr
500 g brânză proaspătă
0.5 bucată păstaie de vanilie
1 praf de sare
500 g căpșuni
2 linguri zahăr pudră
2 linguri amidon
4 albușuri
1 linguriță oțet din vin alb
Mod de preparare
Preîncălzește cuptorul la 170 grade. Folosește un tel pentru a bate spumă albușul de ou cu un praf de sare. Adaugă zahărul încet, amestecând continuu, până obții o bezea tare și lucioasă. Cerne amidonul deasupra bezelei și pune cu grijă oțetul din vin alb. Întinde bezeaua cu o spatulă de bucătărie în cerc, pe o foaie de copt. Ridică cu atenție, din exterior, marginile foii de copt. Pavlova trebuie să aibă un diametru de 20–25 cm și în mijloc o adâncitură pentru umplutură. Redu temperatura cuptorului la 90 de grade și ține Pavlova la cuptor timp de 80–90 minute. Oprește cuptorul și lasă Pavlova să se răcească complet, timp de 1 oră, cu ușa cuptorului întredeschisă. Între timp taie în jumătăți căpșunile. Scoate miezul unei păstăi de vanilie, adaugă 2 linguri de miere și lasă-le să se pătrundă 30 de minute. Bate frișca lichidă și încorporeaz-o cu brânză proaspătă. Toarnă compoziția în adâncitura din centrul Pavlovei, adaugă căpșunile marinate și presară zahăr pudră. Poftă bună!