Rețeta de pere în sos de vin! Cel mai gustos desert pentru Ziua Îndrăgostiților
Publicat pe 08.02.2022 la 09:58 Actualizat pe 08.02.2022 la 09:58
Vrei să îți surprinzi partenerul sau partenera de viață, însă nu ai idei? Ei bine, este momentul potrivit să-i demonstrezi cât de bine te descurci în bucătărie și să-i încânți papilele gustative cu un desert de care sigur nu ai mai auzit până acum! Iată cum se prepară rețete de pere în sos de vin!
- Cum se prepară pas cu pas rețetea de pere în sos de vin
- Cel mai bun și simplu desert
Mai sunt doar câteva zile până pe 14 februarie, astfel că mulți tineri și îndrădostiți au intrat deja în febra pregătirilor. Dacă și tu te-ai săturat de cadourile clasice, este timpul să-i faci partenerului de viață o surpriză la care nici nu se aștepta.
Rețeta de pere în sos de vin! Cel mai gustos desert pentru Ziua Îndrăgostiților
Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar timpul pe care o să-l petreci în bucătărie pentru a prepara acest desert delicios este mai puțin decât te-ai fi așteptat. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face rețeta de pere în sos de vin.
Ingrediente:
- 6 pere mai tari
- 900 ml vin roșu
- 8 linguri de zahăr
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 steluțe de anason
- 3 fâșii coajă de portocală
- 2 fâșii coajă de lămâie
Mod de preparare:
Spălăm perele, le decojim și le tăiem unde sunt pătate, iar apoi, într-o oală mai înaltă punem vinul împreună cu zahărul și le așezăm pe foc amestecând continuu până se topește zahărul.
Când începe să clocotească așezăm ușor perele și le lăsăm să fiarbă aproximativ 20 minute, apoi punem batoanele de scorțișoară. După ce mai trec 10 minute punem cojile de portocală, lămâie și steluțele de anason, lăsându-le să fiarbă preț de câteva minute.
Înțepam perele cu o scobitoare și când simțim că sunt bine pătrunse le scoatem pe un platou. Când sosul este destul de scăzut, se ia pe foc, apoi se mai lasă puțin să se răcească. Când a ajuns la temperatura camerei, așezăm perele pe un platou și turnău sosul de vin deasupra. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Beneficiile neştiute ale perelor. Trei motive pentru care să le consumi zilnic