Beneficiile neştiute ale perelor. Trei motive pentru care să le consumi zilnic
Publicat pe 16.08.2018 la 23:34 Actualizat pe 17.08.2018 la 09:59
Perele sunt fructe delicioase și dulci, cu carne suculentă. Termenul "pere" descrie de fapt un număr de arbori și arbuști din genul Pyrus, din familia mai mare Rosaceae. Există o mare varietate de copaci și doar câțiva dintre ei produc fructe comestibile care pot fi consumate de oameni. Unele soiuri copaci care produc pere sunt folosite doar ca arbori decorativi și arbuști. În afară de faptul că acest fruct este un supliment gustos pentru dietă, perele sunt, de asemenea, pline de substanțe nutritive, care oferă beneficii medicale.
Perele sunt fructe delicioase și dulci, cu pulpă suculentă. Termenul "pere" descrie, de fapt, un număr de arbori și arbuști din genul Pyrus, din familia mai mare Rosaceae. Există o mare varietate de copaci și doar câțiva dintre ei produc fructe comestibile care pot fi consumate de oameni. Unele soiuri copaci care produc pere sunt folosite doar ca arbori decorativi și arbuști. În afară de faptul că acest fruct este un supliment gustos pentru dietă, perele sunt, de asemenea, pline de substanțe nutritive, care oferă beneficii medicale.
1. Îmbunătăţesc digestia
În timp ce o singură porție de pere oferă 18% din necesarul zilnic de fibre, acestea pot fi un agent foarte puternic pentru îmbunătățirea sănătății digestive, potrivit organicfacts.net. Majoritatea fibrelor din pere sunt o polizaharidă nesolubilă, ceea ce înseamnă că acționează ca un agent de umplutură în intestine. Această fibră acumulează alimentele, astfel alimentele trec mai uşor prin intestine.
Antioxidanții sunt în primul rând lăudați pentru activitățile lor anti-cancerigene, iar perele previn un număr mare de tipuri de cancer, inclusiv cancerul de colon, cancerul de sânge, cancerul de sân, cancerul de prostată și cancerul pulmonar.
3. Îmbunătăţesc circulaţia sângelui
Pentru pacienții care suferă de anemie sau alte deficiențe minerale, perele pot fi foarte utile, datorită conținutului ridicat de cupru și fier din ele. Cuprul facilitează și îmbunătățește absorbția mineralelor în sistem, iar creșterea nivelului de fier înseamnă creșterea sintezei celulelor roșii din sânge.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.