Rețetă de pește și cartofi la cuptor cu ierburi aromate. Un preparat delicios pentru zilele cu dezlegare
![Bianca Cimpoi](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/bianca-cimpoi-1667898384.jpg)
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 23.11.2023 la 09:36
Actualizat pe 23.11.2023 la 09:36
Peștele este la mare căutare în această perioadă, mai ales în zilele cu dezlegare. Alături de legumele preferate, poate fi combinația ideală pentru cină. Se prepară rapid și ai nevoie de câteva ingrediente simple.
- Rețetă de pește și cartofi la cuptor cu ierburi aromate
- Un preparat delicios pentru zilele cu dezlegare
Peștele poate fi consumat alături de o mulțime de legume, dar de departe, cel mai des folosit este cartoful. Acest tip de carne se numără printre produsele care trebuie gătite cu mai multă atenție, iar varianta de a fi preparat la cuptor este una dintre cele mai simple metode. Cum să pregătești pește cu cartofi, în câțiva pași simpli.
Rețetă de pește și cartofi la cuptor cu ierburi aromatice
Ingrediente:
- pește
- 300 g cartofi
- ulei de măsline
- cimbru
- oregano
- busuioc
- rozmarin
- usturoi
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
- lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, se curăță cartofii și se taie rondele, iar mai apoi se face un mix din ierburi. Cel mai des folosite sunt cimbru, oregano, mărar, pătrunjel, busuioc și rozmarin. Se adaugă și câțiva căței de usturoi, iar dacă vrei un gust mai intens, este indicat să pui și puțină salvie, dar este bine să nu exagerezi cu ea, asta pentru că dacă este adaugată prea multă, poate oferi un gust neplăcut cartofilor.
Se adaugă, sare, piper și se pun într-o tavă, cu puțin ulei de măsline. Mai apoi, se pregătește și peștele, care trebuie pus peste cartofi. Se adaugă peste mărar, pătrunjel, câteva felii de lămâie, sare și piper, iar restul amestecului de ierburi aromatice se pun peste pește. Pentru a se forma o marinadă, se adaugă și suc de lămâie peste amestecul de ierburi și se lasă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la cuptorul preîncălzit la 190 de grade C.
După ce este gata poate fi servit doar alături de cartofi sau cu sos de roșii cu usturoi, pentru care ai nevoie și de câteva frunze de busuioc, ulei de măsline, mărar și pătrunjel. Se condimentează totul cu sare și piper, opțional puțină pastă de ardei iute și poate fi servit.
Citește și: Postul Crăciunului 2023. Ce nu este bine să faci în zilele cu dezlegare la pește