Rețetă de pilaf de bulgur cu vinete. Un preparat de post, rapid și delicios
Publicat pe 14.08.2023 la 15:02 Actualizat pe 14.08.2023 la 15:02
Pentru că ne aflăm în perioada Postului și cu siguranță vrei să te delectezi cu un preparat delicios, dar și rapid, astfel că noi îți prezentăm rețeta de pilaf de bulgur cu vinete care este benefic pentru sănătate și te va ajuta să-ți iei doza de energie, dar și să consumi puține calorii. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Pilaf de bulgur cu vinete
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Vrei un preparat rapid de făcut, dar și gustos? Noi îți prezentăm rețeta de pilaf de bulgur cu vinete care este perfect în această perioadă și te ajută să consumi și puține calorii. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Pilaf de bulgur cu vinete
Ingrediente:
- 300 mililitri de apă caldă
- o vânătă
- o bucată de ceapă
- 100 ml de sos de roșii
- sare și piper după gust
- 200 grame de bulgur
- 4 căței de usturoi
- o bucată de ardei verde
- 50 ml de ulei
Mod de preparare:
Înainte să te apuci de gătit trebuie să pui mai întâi bulgurul la spălat, iar mai apoi să-l lași la scurs. Ia două tigăi, iar în una dintre ele prăjește cubulețele de vinete tăiate mici, iar în cealaltă pune 50 ml de ulei, ceapă, ardeiul și usturoiul care sunt tăiate mărunt, iar după două minute adaugă bulgărul.
Pune sosul de roșii, iar mai apoi vinetele, apa caldă și amestecă ușor. Acoperă tigaia cu capacul și lasă să fiarbă la foc mic. Este important să amesteci din când în când, iar înainte să consumi pilaful să îl lași 10 minute. Poftă bună!
Citește și: Rețete cu bulgur. Top 4 cele mai gustoase preparate