Rețetă de plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval. Un preparat delicios și simplu
Publicat pe 13.11.2023 la 21:12 Actualizat pe 13.11.2023 la 21:12
Îți dorești să îi surprinzi pe oamenii dragi din viața ta cu un preparat delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești, iar totodată nu vrei să pierzi prea mult timp în bucătărie? Dacă da, ești în locul potrivit. Noi îți prezentăm o rețetă simplă de plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval
- Rețetă delicioasă
Îți prezentăm cum trebuie să procedezi, pas cu pas, pentru a face această rețetă de plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval.
Rețetă de plăcintă cu carne tocată, ciuperci și cașcaval
Ingrediente
- ulei
- sare
- piper
- 2 foi de plăcintă
- 4 linguri smântână
- 3 gălbenușuri de ou
- 3 cepe
- 4 ouă
- 400 g ciuperci
- 200 g cașcaval ras
- 800 g carne tocată
- mărar
Mod de preparare
Curățăm și tocam mărunt ceapa, apoi o călim într-o tigaie cu puțin ulei până devine aurie și se înmoaie.
Adăugăm ciupercile curățate și tocate mărunt la ceapă și continuăm să călim timp de aproximativ 2 minute, pentru a intensifica aromele.
Introducem carnea tocată în tigaie, adăugăm mărarul tocat fin, sarea, piperul și 100 ml de apă. Amestecăm bine și gătim la foc mic timp de 15-20 de minute, până când carnea își schimbă culoarea și se pătrunde în totalitate.
Adăugăm cașcavalul în compoziție, amestecăm cu grijă și luăm tigaia de pe foc. Lăsăm umplutura să se răcească puțin, apoi adăugăm ouăle bătute și amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
Întindem o foaie de plăcintă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Peste prima foaie de plăcintă, distribuim uniform umplutura de carne, apoi acoperim cu cealaltă foaie de plăcintă. Înțepam din nou cu furculița și turnăm un amestec de smântână și gălbenuș de ou peste stratul superior.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem plăcinta timp de 35-40 de minute, până când devine aurie și se desprinde ușor de marginile tavii.
Scoatem plăcinta din cuptor și o lăsăm să se răcească în tavă. După răcire, putem tăia și servi această delicioasă plăcintă, pregătită cu atenție și dragoste pentru detalii. Savurați fiecare bucată cu poftă!
Citește și: