Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză. Cel mai delicios preparat al sezonului
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 12.09.2024 la 23:11
Actualizat pe 12.09.2024 la 23:11
Dovleacul este alimentul sezonului în această perioadă! Dacă vrei să gătești o rețetă delicioasă, cu care să îți surprinzi familia, trebuie să încerci plăcinta cu dovleac și brânză. Iată cum se gătește!
- Cum gătești plăcintă cu dovleac și brânză
- Cât timp se coace dovleacul în cuptor
Luna septembrie este cea mai potrivită pentru a găti rețete delicoase cu fructe și nu numai! După mere, pere și alte alimente alese des pentru astfel de preparate, și dovleacul poate fi la fel de delicios!
Rețetă de plăcintă cu dovleac și brânză
Plăcintele cu dovleac pot fi atât deserturi, cât și preparate sărate, cu un gust fabulos. Ai nevoie de puține îngrediente, căci gustul intens al dovleacului își face singur treaba. Vestea bună este că se gătește foarte repede, iar rezultatul te va surprinde atât pe tine, cât și pe familia ta! Iată cum se prepară.
Ingrediente pentru aluat
- o lingură de zahăr
- 100 grame unt
- o jumătate de lingură de sare
- 200 grame de făină
- 50 ml de smântână
- 30 ml apă rece
Ingrediente pentru umplutură
- 2 felii de dovleac
- 165 de grame de brânză feta
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare
Pentru început se pregătește un bol mare unde se adaugă unt, faină, sare și zahăr. Se amestecă, iar mai apoi se adaugă smântâna, apa rece, laptele și se amestecă din nou. După ce s-a format un aluat omogen, acesta se lasă la rece timp de o jumătate de oră.
Se spală dovleacul foarte bine și se taie felii. După cele 30 de minute, se ia aluatul și se întinde într-o tavă de copt, iar peste el se pun feliile de dovleac. Ultimul strat este cel de brânză feta, care se taie cubulețe în prealabil. Marginile aluatului se pun peste umplutură și se bagă la cuptor preîncălzit. Plăcinta se coace timp de 30 de minute.
Cum coci dovleacul plăcintar pentru a nu fi amar
Dovleacul plăcintar se coace cu atenție, astfel încât să nu devină amar și să nu aibă un gust neplăcut. Secretul este să îl cureți foarte bine de semințe înainte să îl bagi în cuptor. Acesta are inclusiv fibre în interior, iar toate acestea trebuie curățate.
De asemenea, este recomandat să unghi dovleacul cu unt înainte să îl coci. Dovleacul se coace timp de 30-40 de minute, la 150 de grade Celsius.
Citește și: De ce să mănânci dovleac toamna. Ce beneficii aduce pentru sănătate