De ce să mănânci dovleac toamna. Ce beneficii aduce pentru sănătate
Publicat pe 18.10.2023 la 12:22 Actualizat pe 18.10.2023 la 12:22
Este sezonul dovleacului, motiv pentru care îți vom explica de ce să mănânci această legumă destul de des toamna. Bostanul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului uman. Iată de ce să-l consumi mai des!
- Motivul pentru care trebuie să mănânci dovleac toamna
- Beneficiile pe care le aduce asupra sănătății
În rândurile de mai jos îți vom spune motivul pentru care trebuie să mănânci dovleac toamna. Iată care sunt beneficiile pe care bostanul le aduce asupra sănătății organismului uman!
Motivul pentru care trebuie să mănânci dovleac toamna
Conform Healthline, dovleacul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului uman. Dovleacul este bogat în nutrienți și este o sursă importantă de vitamine și minerale, de exemplu vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina E, acid folic, magneziu, fier, niacină, potasiu și fosfor.
Această plantă este bogată în antioxidanți, de exemplu în beta-caroten, carotenoide. Acestea ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor care contribuie la menținerea sănătății vederii și pielii și care sunt provocate de radicalii liberi.
Bostanul este foarte benefic pentru vedere. Acesta poate ajuta la problemele oculare și la prevenirea deficiențelor de vedere. De asemenea, dovleacul sprijină sistemul imunitar și contribuie la producerea de colagen pentru pielea sănătoasă și ajută la vindecarea rănilor.
Dovleacul este foarte bun pentru digestie. Această plantă susține sănătatea tractului digestiv și în acest fel ajută la menținerea sănătoasă a sistemului digestiv și la prevenirea constipației.
Mai mult decât atât, fiind bogat în fibre și sărac în calorii, bostanul controlează greutatea. Acesta ajută la menținerea unei diete sănătoase. Dovleacul contribuie și la sănătatea inimii. Această plantă conține potasiu și în acest fel ajută la susținerea sănătății inimii și la menținerea tensiunii arteriale.
La ce poți folosi dovleacul
Dovleacul se poate folosi la foarte multe rețete, cum ar fi supe, piureuri, salate, prăjituri, plăcinte și altele. Această plantă poate fi gătită foarte simplu și în mai multe feluri, de exemplu fiartă, la aburi sau prăjită.
Citește și: Rețetă de plăcintă americană cu mere și scorțișoară. Cel mai aromat desert al acestei toamne