Rețetă de prăjitură Cartof. Cum să prepari desertul copilăriei
De Razvan Paltin.
Publicat pe 05.02.2022 la 20:23
Actualizat pe 05.02.2022 la 20:23
Vă mai aduceți aminta de cunoscuta prăjitură Cartof din copilărie. Desertul era preferatul copiilor mai alesa că forma era îndrăgită de ei pentru că seamăna ca această legumă. Iată cum se poate prepara în casă.
- Rețeta simplă a copilăriei
- De ce ingrediente ai nevoie
În copilărie mulți dintre noi am întâlnit la cofetării prajitura Cartof, iar aceasta era preferata copiilor. Vă prezentăm astăzi rețeta, căci e foarte ușor de făcut acest desert, iar gustul a rămas același.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură Cartof
- 200 de grame de biscuiți
- 100 de grame de nucă
- 75 de grame de unt
- 100 de ml de lapte dulce
- 75 de grame de zahăr
- o linguriță de esență de vanilie
- 25 de grame de cacao
Mod de preparare
Mai înainte de toate se vor rupe biscuiții în bucăți, după care aceștia împreună cu nuca vor trebui puși în robotul de bucătărie și măcinați.
Următoarea etapă e cea în care laptele, zahărul, unul și cacaoa se pun într-un vas până se formează un sirop. Vasul se așează pe ochiul argazului și se lasă la foc timp de câteva minute, astfel încât să se încălzează și să se topească zăhărul, însă nu trebuie fiartă compoziția.
Se adaugă esența de vanilie, iar apoi lichidul se pune fierbinte peste biscuiții și nuca măcinată. Se amestecă totul până când se obține un fel de aluat, astfel încât să poată fi modelat.
Se ia în mână o parte din aluat și se dă o formă de cartof. Când ați terminat de modelat tot aluatul, bucățile de prăjitură se pun prin cacao și se așează în hârtiuțe speciale, la fel ca cele de brioșe. Ele se dau la rece până la momentul servirii.
Citește și: Rețetă de prăjitură Nanaimo. Desert simplu și numai bun pentru un început de weekend