Rețetă de prăjitură Nanaimo. Desert simplu și numai bun pentru un început de weekend
Publicat pe 05.02.2022 la 16:58 Actualizat pe 05.02.2022 la 16:59
Odată cu venirea weekendul-ului oricine are nevoie de un desert pe măsură. Prăjitura Nanimo este un preparat delicios și foarte ușor de făcut, un desert pentru toate vârstele, pe care îl poți servi împreună cu întreaga familie. Iată care sunt ingredientele folosite pentru prepararea ei!
- Rețetă de prăjitură Nanaimo
- Desert simplu și numai bun pentru un început de weekend
Rețeta de prăjitură Nanimo este o rețetă simplă și foarte delicioasă, pe care îl poți servi singur sau alături de întreaga familie. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
100 g ciocolata amaruie
2 cesti zahar pudra
1/2 lingurita esenta de vanilie
2 linguri pudra de budinca de vanilie
3 linguri frisca lichida
1/2 ceasca unt fara sare
1 ceasca nuca de cocos rasa
1/2 ceasca migdale
1 1/4 ceasca biscuiti graham
5 linguri cacao
1/4 ceasca zahar
1/2 ceasca unt fara sare
1 ou mare
2 linguri unt fara sare
Mod de preparare
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se lasă marginile puţin mai lungi, ca să se poată scoate uşor prăjitura din tavă. Pentru stratul de jos se va amesteca zahărul, untul și pudra de cacao pe bain marie, până când se va omogeniza. Apoi, se va turna amestectul peste oul bătut, destul de încet, amestecând continuu. Se vor adăuga biscuiții graham pisați, nuca de cocos rasă și migdalele. Amestecul se va presa bine pe tava tapetată.
Pentru stratul de la mijlocul prăjiturii Nanaimo, se bate untul cu frişca lichidă, pudra de budincă de vanilie, esenţa de vanilie şi zahărul pudră. Când se va face o cremă pufoasă, se toarnă peste stratul cu cacao şi biscuiţi.
Pentru stratul de deasupra al prăjiturii, se topeşte ciocolata şi untul pe bain marie. Se va lăsa să se răcească puţin, apoi se toarnă peste stratul de cremă şi se pune la frigider până se întăreşte, aproximativ 60 de minute.
La final, se scoate prăjitura Nanaimo din tavă folosind marginile din hârtie de copt lăsate peste tavă. Se va tăia cubuleţe şi serveşte la cafea, ceai sau cu lapte. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură păcătoasă cu ciocolată și căpșuni. Un desert gustos și rapid