Prajitura Zebra cu dovleac și ciocolată. Rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 03.02.2022 la 17:58 Actualizat pe 03.02.2022 la 18:00
Cu toții vrem să ne surprindem familia și musafirii cu cele mai delicioase gustări. Dacă vrei să te bucuri de laude din partea tuturor, noi îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată.
- Rețetă pentru prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată
- Cum se prepară cel mai delicios desert
Dacă vrei să-ți surpinzi familia cu un desert delicios și rapid, noi îți prezentăm cea mai bună și simplă rețetă pentru prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată. Cu siguranță vei primi laude din partea tuturor și vei petrece momente frumoase alături de oamenii dragi cu zâmbetul pe buze.
Prajitura Zebra cu dovleac și ciocolată
Ingrediente
- 100 ml. de ulei
- 160 gr. de lapte bătut
- 300 gr. de făină albă
- 200 gr. de piure de dovleac
- coajă de portocală rasă
- 4 ouă
- două lingurițe de praf de copt
- 40 gr. de cacao pudră
- 250 gr. de zahăr
- o jumătate de linguriță de sare
- două lingurițe de esență de vanilie
Modul de preparare
Amestecăm într-un bol coaja rasă de portocală și piureul de dovleac. Într-un alt bol punem zahărul, două ouă, un vârf de sare și o linguriță de esență de vanilie, după care amestecăm și adăugăm, treptat, 40 ml. de ulei.
Peste compoziția cu zahăul punem piureul de dovleac, iar apoi amestecăm. Adugăm o linguriță de praf de copt și 170 de grame de făină și amestecăm până nu mai rămân cocoloașe.
Într-un alt bol punem 120 grame de zahăr, două ouă, o linguriță de esență de vanilie și un vârf de sare, după care adăugăm, treptat, 50 ml. de ulei și amestecăm până obținem o spumă albă. Adăugăm 160 de grame de iaurt și amestecăm, iar la final punem o linguriță de praf de copt, 40 grame de cacao și 130 grame de făină.
Amestecăm compoziția cu un mixer, iar într-o tavă punem o hârtie de praf de copt. În mijlocul tăvii punem două linguri din aluatul de cacao, după care, deasupra lui, adăugăm două linguri de alutat de dovleac.
Continuăm procedura și încercăm să facem totul cât mai uniform, fără să intindem alutatul. Băgăm prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și o lăsăm timp de aproximativ o oră. La sfârșit o lăsăm să se răcească, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu piure de castane. Desert delicios și ieftin