Rețetă de prăjitură cu brânză dulce și stafide. Un desert pe care oricine îl poate prepara
Publicat pe 17.07.2022 la 23:56 Actualizat pe 17.07.2022 la 23:56
Vrei să pregătești pentru tine și cei dragi un desert simplu și delicios, dar nu mai știi ce să mai gătești? Ei bine, dacă nu mai ai idei și nu vrei să pregătești vechile rețete, de care probabil că te-ai plictisit, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu brânză dulce și stafide. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura cu brânză dulce și stafide
- De ce ingrediente avem nevoie
Cu toții așteptăm cu nerăbdare să petrecem cât mai multe momente prețioase alături de familie și prieteni, iar bineînțeles că totodată vrei să îi surprindem cu ceva dulce. Noi îți prezentăm cea mai rapidă rețetă de prăjitură cu brânză dulce și stafide. De ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare. Iată cât de simplu este de pregătit. Oricine o poate face.
Ține cont de regulile de mai jos, iar apoi te poți bucura de un desert delicios alături de oamenii dragi din viața ta.
Rețetă de prăjitură cu brânză dulce și stafide
Ingrediente
- 3 ouă
- 13 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 13 linguri zahăr
- 15 linguri făină
- un plic praf de copt stins în zeamă de lămâie
- două plicuri zahăr vanilat
Modul de preparare
Pentru început, punem stafidele în estența de rom. Într-un bol punem ouăle, laptele, zahărul, uleiul, zahărul vanilat, dar și praful de copt stins cu o lingură de zeamă de lămâie. Mixăm copoziția pănâ când prinde un aspect cât mai omogen. Adăugăm peste făina și amestecăm.
Mixăm compoziția, iar 1/2 din ea o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 10 minute. În tot acest timp amestecăm brânza cu zahăr, griș, estența de rom, ouăle, zahărul vanilat, esența de rom și coaja rasă de la o lămâie.
Când partea din cuptor este gata, punem peste ea umplutura și o întindem cât mai uniform, după care turnăm totul peste. Se baga iar la cuptor, pentru 35 de minute, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu dovlecei. Un desert inedit care îți va încânta papilele gustative