Rețetă de prăjitură cu dovlecei. Un desert inedit care îți va încânta papilele gustative
Publicat pe 17.07.2022 la 21:56 Actualizat pe 17.07.2022 la 21:56
Dovleceii sunt legumele sezonului, iar tot mai multă lume îi cumpără pentru a face diverse preparate delicioase. Ei bine, știai că aceștia se pot folosi și pentru pregătirea prăjiturilor? Iată o rețetă de prăjitură cu dovlecei! Este un desert inedit pentru tine și cei dragi, care îți va încânta papilele gustative. Care sunt pașii pe care trebuie să-i faci ca să obți o rețetă inedită de sezon.
- Cum se pregătește prăjitura cu dovlecei
- De ce ingrediente ai nevoie
Dacă vă doriți să mâncați o prăjitură mai sofisticată, atunci trebuie neapărat să încercați prăjitura cu dovlecei. Este un preparat inedit, cu un gust care îți va încânta papilele gustative. Cei mici vor adora acest preparat delicios, iar tu îș vei prepara pentru musafiri și nu numai. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Prăjitură cu dovlecei - rețetă
Ingrediente:
-400 gr de dovlecei
-250 gr de unt la temperatura camerei
-300 gr de zahăr
-5 ouă
-500 gr de făină
-1 plic de praf de copt
-200 gr de ciocolată neagră
-25 gr de unt pentru tavă
Pentru ornat:
-100 gr de zahăr pudră
Mod de preparare:
Untul se mixează cu zahărul până când obțineți un amestec alb în care veți adăuga și ouăle, unul câte unul, amestecând foarte bine după fiecare ou în parte. Ciocolata se topește la bain-marie, apoi se lasă la răcit.
Se pun dovleceii răzuiți în crema de ou și zahăr, apoi se adaugă și ciocolata topită. Se amestecă toate foarte bine, apoi se adaugă și făina cu praful de copt. Tava se unge cu unt și în ea se toarnă amestecul creat, nivelând pentru ca prăjitura să fie dreaptă. Se bagă în cuptor pentru aproximativ o oră, apoi se scoate și se lasă la răcit în tavă. După ce s-a răcit, prăjitura se taie și se presărează cu zahăr pudră. prăjitura cu dovlecei se poate servi și alături de înghețată.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu biscuiți și budincă. Un desert delicios și ușor de preparat