Rețetă de prăjitură cu brânză și sufleu. Un desert delicios, rapid și simplu
Publicat pe 31.05.2022 la 22:42 Actualizat pe 31.05.2022 la 22:46
Vrei să te bucuri de un desert delicios și simplu, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești? Noi îți prezentăm cea mai rapidă rețetă pentru o prăjitură cu brânză și sufleu. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Cum se pregătește prăjitura cu brânză și sufleu
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Dacă vrei să le pregătești celor dragi ție o surpriză, dar nu mai ai idei, noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o prăjitură cu brânză și sufleu. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și bucură-te de o masă specială alături de cele mai dragi persoane din viața ta. Cu siguranță că vei avea parte de multe laude.
Rețetă de prăjitură cu brânză și sufleu
Ingrediente
- un pahar de 250 de ml de făină
- o linguriță de praf de copt
- 90 g de unt
- două linguri de zahăr
- patru ouă
- 500 g de brânză de vacă
- jumătate de pahar de zahăr pentru umplutră
- o lingură de griș de grâu
- 100 g de smântână
- o esență de vanilie
- cinci linguri de zahăr pudră
Modul de preparare
Pentru început, punem într-un bol făina și praful de copt, după care adăugăm untul rece și amestecăm bine compoziția cu mâinile.
Punem peste compoziția de mai sus oul și zahărul, iar apoi frământăm din nou aluatul. Lăsăm bila formată la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Într-un bol amestecăm brânza de vacă cu gălbenușurile de la trei ouă, o jumătate de pahar de zahăr, griș, vanilie și smântână. Mixăm bine compoziția pentru 2-3 minute. Întindem aluatul cu mâinile într-o tavă rotundă.
Tava o punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 30 de minute. Într-un bol batem albușurile, dar cu 5 minute înainte să se coacă aluatul, cu cele trei ouă și cu cinci linguri de zahăr. Punem umplutura pentru prăjitură, o lăsăm la cuptor pentru încă 10 minute, la 150 de grade. Se lasă la răcit pentru o oră, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu brânză și sufleu