Rețetă de prăjitură cu căpșuni și fistic. Un desert delicios și rapid
Publicat pe 15.05.2023 la 16:42 Actualizat pe 15.05.2023 la 16:42
Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii, dar și familia cu un preparat ca la carte, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu căpșuni și fistic care este ușor de realizat și delicioasă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Prăjitură cu căpșuni și fistic
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Dacă vrei să pregătești un preparat de sezon, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu căpșuni și fistic, care este pe placul tuturor și extrem de delicioasă. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Prăjitură cu căpșuni și fistic
Ingrediente:
- 250 grame mascarpone
- 100 grame zahăr pudră
- Un pachet de pișcoturi
- 250 ml frișcă lichidă
- 100 gr zahăr pudră
- două esențe de fistic
- un plic de gelatină
- două picături de colorant verde
- 400 grame căpșuni
- 100 grame fistic crud
Mod de preparare:
În jumătate de cantitate de căpșuni se înmoaie pișcoturile. Căpșunile trebuie curățate bine, iar mai apoi presărate cu zahăr și trebuie lăsate peste noapte într-o farfurie. Acestea trebuie zdrobite, iar mai apoi treceți fiecare pișcot și adăugați într-o tavă.
Bateți frișca lichidă cu 50 grame din zahărul pudră și adăugați esența de fistic, iar mai apoi puneți treptat o lingură de mascarpone și amestecați bine. Fisticul trebuie puțin prăjit la tigaie, iar mai apoi se lasă să se răcească.
Măcinați 50 grame de fistic împreună cu 50 grame de zahăr și adăugați în crema de frișcă și mascarpone. Puneți cele două picături de colorant, iar cele 200 grame de căpșuni spălate trebuie încorporate în crema de fistic.
Dizolvă gelatina în 100 ml de apă rece, iar atunci când aceasta s-a umflat adăugați vasul pe baie de aburi și așteptați ca gelatina să se facă. Când este gata turnați în cremă și amestecați continuu. Crema se dă la rece pentru 10-12 minute, iar mai apoi se pune primul strat de pișcoturi peste cremă se adaugă și al doilea strat. Când totul este gata, dăm la frigider pentru trei ore. Poftă bună!
Citește și: Ingredientul secret pentru cele mai fragede croissante. Așa vor ieși ca la patiserie