Rețetă de prăjitură cu ciocolată. Ai nevoie doar de două ingrediente și este ușor de preparat
Publicat pe 16.01.2023 la 15:55 Actualizat pe 16.01.2023 la 15:55
Dacă ai poftă de ceva dulce și nu ai idee ce să mănânci, atunci încearcă prăjitura cu ciocolată. Este un desert ușor de pregătit, pentru el ai nevoie doar de două ingrediente, iar gustul este extrem de bun și dulce. Mai mult decât atât, pentru pregătirea prăjiturii cu ciocolată nu va trebui să petreci prea mult timp în bucătărie. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert care îți va încânta papilele gustative!
- Rețetă de prăjitură cu ciocolată
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu ciocolată este extrem de ușor de pregătit, iar gustul ei îți va încânta papilele gustative. Chiar și cei mici o vor adora. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de prăjitură cu ciocolată
Ingrediente:
-250 gr de ciocolată
-4 ouă mari
-opțional: alune/arahide
Mod de preparare:
Se bat foarte bine ouăle cu un tel sau cu un mixer, până în momentul în care acestea își triplează tot volumul. Se pune crema de ciocolată într-un castron și se topește ori în cuptorul cu microunde, ori la bain marie. Aveți mare grijă la topirea ciocolatei, pentru că aceasta trebuie să se înmoaie foarte puțin.
O treime din ouăle bătute se pune peste ciocolata din castron și se amestecă foarte bine, până în momentul în care ouăle nu se mai văd. Se adaugă încă o treime, se amestecă din nou foarte bine, după care se mai pune și restul de ou și se amestecă din nou, până în momentul în care toată compoziția se omogenizează.
Toată compoziția obținută se varsă într-o tavă mai adâncă, peste care veți pune o hârtie de copt. Tava se bagă în cuptor la foc mic pentru aproximativ 20-30 de minute. Prăjitura trebuie să se întărească, apoi poate să fie scoasă din cuptor.
Se lasă la răcit pentru aproximativ o oră, după se pune deasupra câte o alună sau o arahidă. Prăjitura se poate băga în frigider și se consumă rece. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de negresă cu gem. Un desert delicios pentru întreaga familie