Rețetă de prăjitură cu ciocolată și portocale. Desertul perfect pentru mesele festive
Publicat pe 13.01.2023 la 13:39 Actualizat pe 13.01.2023 la 13:40
Când ești în căutarea unui desert care să fie pe placul tuturor invitaților tăi, este greu să nu ai succes cu o prjitură cu ciocolată și portocale. Ciocolata este mereu o alegere bună pentru orice desert, iar în acest caz este completată perfect de gustul portocalelor, fiind numai bună pentru sezonul rece.
- Prăjitură cu ciocolată și portocale
- Rețetă simplă pentru un desert delicios
O prăjitură ideală pentru mesele festive este cea cu ciocolată și portocale. Ciocolata amăruie, în special, este o variantă care echilibrează perfect gustul unui desert de acest fel, pentru că te ajută să eviți o aromă mult prea dulce la final.
Rețetă de prăjitură cu ciocolată și portocale
Adăugarea portocalelor în această prăjitură dă gustul pe care mulți îl caută în sezonul rece, fiind unul dintre fructele care sunt asociate imediat cu aroma specifică sărbătorilor.
Ingrediente
- 100 gr zahăr
- 400 gr ciocolată dark (peste 55 % cacao)
- 5 ouă
- 100 ml suc de portocală
- 250 gr unt
- coajă de la o portocală
- 100 gr făină
Glazură
- 150 gr ciocolată dark
- 150 ml frișcă lichidă
Mod de preparare
Prim adată topim pe bain-marie ciocolata șivuntul. Adăugăm apoi sucul și coaja de portocală
Mixam ouăle cu zahărul și adăugăm ciocolata topită și amestecăm compoziția cu o spatulă de silicon. Punem și făina cerută și omogenizăm din nou cu spatula.
Luăm o formă de prăjitură termorezistentă cu un diametru de 25 de centimetri și o ungem cu unt, apoi turnăm compoziția. Prăjitura se dă apoi la cuptorul încins, se lasă aproximativ 30 de minute la temperatura de 170 de grade.
Preparăm între timp și glazura pentru prăjitura cu ciocolată și portocale. Topim ciocolata amăruie împreună cu frișca lichidă în bain-marie. Când prăjitura este gata, o scoatem pe un grătar și turnăm glazura deasupra. Peste glazură presărăm apoi si coaja de portocală.
Prăjitura cu ciocolată și portocale este gata de savurat. Să aveți poftă!
Citește și: Rețetă prăjitura Mimoza. Desertul perfect pentru masa de Revelion