Rețetă de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată. Ingredientele ideale pentru un desert de delicios
Publicat pe 09.11.2022 la 11:27 Actualizat pe 09.11.2022 la 11:27
Îți place să-ți petreci timpul în bucătărie, dar în același timp și să te delectezi cu cele mai delicioase deserturi? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm rețeta de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată, care este ușor de realizat și pe placul iubitorilor de dulciuri. Iată care sunt ingredientele ideale pentru un desert gustos!
- Rețeta de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Ești pasionat de gătit, dar mai ales de prepararea dulciurilor? Dacă vrei să te delectezi cu un desert delicios, noi îți nprezentăm rețeta de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată, care poate fi pregătită în doar câțiva pași. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețeta de prăjitură cu cremă de nucă și glazură de ciocolată
Ingrediente:
Pentru crema de nuci:
- 100 grame zahăr
- 150 grame nucă măcinată
- 1 lingură amidon
- 150 ml lapte
- 200 gr unt
- esență de vanilie
Pentru glazură:
- 1 tabletă ciocolată amăruie
- 3-4 linguri lapte
Pentru blat:
- 5 albușuri
- un praf de sare
- 5 linguri de zahăr
- 5 gălbenușuri
- 5 linguri de făină
- esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat batem albușurile spuma cu un praf de sare, iar apoi adăugăm zahărul și mixăm până când devine o bezea lucioasă. Mai apoi adăugăm galbenușurile și amestecăm cu o spatulă, iar mișcările trebuie să fie ușoare de jos în sus.
La final adăugăm făina și amestecăm bine și punem un strop de esență de vanilie. Compoziția o punem într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20-25 și facem testul cu scobitoarea.
Pentru cremă adăugăm toate ingredientele într-un vas, mai puțin untul și le amestecăm bine până când compoziția devine omogenă, iar apoi punem vasul pe foc și îl lăsăm până când compoziția se îngroașă și arată ca o cremă. Lăsăm să se răcească, spumăm untul și adăugăm crema de nuci și adăugăm crema pe blatul răcit. Pentru glazură topim ciocolata amăruie cu laptele. Lăsăm prăjitura la frigider pentru câteva ore, iar mai apoi putem servi. Poftă bună!
Citește și: De ce nu se ţine ciocolata în frigider? Motivul periculos pe care puțini îl știu