Rețetă de prăjitură cu cremă de portocale. Un desert delicios pentru perioada postului
Publicat pe 20.11.2023 la 08:29 Actualizat pe 20.11.2023 la 08:36
Pentru că ne aflăm în perioada postului de Crăciun și cu siguranță îți dorești să mănânci ceva dulce, noi ne-am gândit să-ți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru prăjitura cu cremă de portocale. Este un desert gustos și care va reuși să surprindă pe toată lumea. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu cremă de portocale
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu cremă de portocale este simplu de pregătit, dar ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Vei rămâne uimit de gustul pe care îl are acest desert. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat delicios!
Rețetă de prăjitură cu cremă de portocale
Ingrediente:
-1 pahar de ulei
-3 pahare de făină
-2 pahare de zahăr
-80 gr de pudră de cacao
-2 pahare de limonadă sau 2 pahare de apă
-1 linguriță de bicarbonat de sodiu
-10 gr de zahăr vanilinat
-1 praf de sare
-1 linguriță de oțet
Pentru cremă:
-7 linguri de griș
-1 pahar de zahăr
-1 litru de suc de portocale sau compot
Pentru glazură:
-1 lingură de ulei
-3 linguri de zahăr
-1 lingură de făină
-1 lingură de pudră de cacao
-1/2 pahar de apă fiartă
Pentru decor:
-miez de nucă
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine toate ingredientele într-o oală, apoi se lasă deoparte. Într-un castron se cerne făina, se adaugă pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu, zahărul, zahărul vanilinat și paharul de limonadă. Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui tel, după care se adaugă oțetul, paharul de limonadă și se amestecă totul până în momentul în care se omogenizează.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, apoi se toarnă crema pentru prăjitură în tavă și se dă la cuptorul preîncălzit la temperatura de 170 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit, apoi se taie în 4 blaturi subțiri.
Se pune oala lăsată deoparte pe foc și se aduce compoziția la punctul de fierbere. Se amestecă constant și se fierbe la foc mic pentru aproximatix două minute sau până se îngroașă compoziția.
Se toarnă crema într-un castron, se lasă la răcit, apoi se bagă în frigider. Crema rece se bate cu mixerul până în momentul în care se obține o textură densă, care să aibă o culoare deschisă.
Într-o oală mică se pune făină, pudră de cacao și zahăr și se amestecă foarte bine. Se toarnă apă și ulei, apoi se pune pe foc și se amestecă până în momentul în care se îngroașă.
Blaturile se lipesc între ele cu trei polonice de cremă și se înțeapă cu o furculiță. Se nivelează părțile laterale și se toarnă glazura peste prăjitură, apoi se decorează cu bucăți de miez de nucă. Prăjitura cu cremă de portocale este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ruladă cu mere și nucă. Desertul perfect în timpul postului