Rețetă de prăjitură cu cremă. Este ieftină și delicioasă
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 18.12.2023 la 21:50
Actualizat pe 20.12.2023 la 17:13
Nu există persoană care să nu iubească prăjiturile, mai ales cele preparate în casă. Rețeta de mai jos este delicioasă și este gata într-un timp limitat, astfel că nimeni nu va trebui să aștepte prea mult.
- Rețetă de prăjitură cu cremă pentru post
- Este ieftină și delicioasă
Prăjiturile sunt delicioase și sunt preferate de toată lumea. Pentru gospodinele care nu știu ce desert să mai prepare, rețeta de mai jos este perfectă, mai ales pentru perioada de post.
Ingrediente
Pentru aluat
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 250 ml apă minerală sau apă plată
- 100 ml ulei vegetal
- 1 linguriță de esență de vanilie
Pentru cremă
- 500 ml lapte de soia sau alt lapte vegetal
- 4 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- Coajă rasă de la o lămâie sau portocală
Pentru sirop
- 100 ml apă
- 50 g zahăr
- 1 linguriță esență de vanilie
Mod de preparare
Prima dată se pregătește aluatul. Într-un bol, amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea. Adăugați apă minerală sau apă plată, uleiul și esența de vanilie. Amestecați bine până obțineți un aluat omogen.
Turnați aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Separat, într-un ibric, amestecați laptele de soia, făina, zahărul și zahărul vanilat. Gătiți la foc mic până când compoziția se îngroașă, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor. Adăugați coaja rasă de lămâie sau portocală și amestecați bine.
După ce aluatul s-a răcit, tăiați-l în două straturi egale. Așezați primul strat într-o tavă, turnați jumătate din siropul de apă și zahăr deasupra, apoi adăugați jumătate din crema pregătită. Așezați al doilea strat și repetați procesul cu restul de sirop și cremă, apoi se lasă la rece cel puțin 2-3 ore până se răcește și se întărește.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de prăjitură cu dovleac. Desertul ideal pentru toată familia