Tartă cu fructe de pădure și cremă de nucă de cocos. O rețetă specială de post
Publicat pe 02.12.2023 la 13:35 Actualizat pe 02.12.2023 la 13:35
Ne aflăm în perioada de post a Crăciunului, iar românii gătesc preparate de post pentru această perioadă a anului. Dacă ai rămas în pană de idei, dar vrei să te bucuri de un desert în acest weekend, atunci încearcă tarta cu fructe de pădure și nucă de cocos. Este un preparat delicios, care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tartă cu fructe de pădure și cremă de nucă de cocos
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tartă cu fructe de pădure și cremă de nucă de cocos nu este greu de pregătit și ai nevoie de mai multe ingrediente pentru ea. Este un preparat gustos pentru perioada de post a Nașterii Domnului. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un desert delicios!
Rețetă de tartă cu fructe de pădure și cremă de nucă de cocos
Ingrediente:
Pentru aluatul de tartă:
-200 g de făină
-100 g de margarină vegană
-2 linguri de zahăr pudră
-2-3 linguri de apă rece
Pentru crema de nucă de cocos:
-400 ml de lapte de cocos
-4 linguri de amidon de porumb
-1/2 cană de zahăr
-1 linguriță de extract de vanilie
Pentru stratul de fructe de pădure:
-2 căni de fructe de pădure proaspete sau congelate (zmeură, afine, căpșuni)
Mod de preparare:
Într-un castron se amestecă făina și zahărul pudră. Se adaugă margarina vegană și se sfărâmă în amestecul de făină până se obține o consistență măruntă. Se adaugă apă rece, treptat, până când aluatul se leagă. Formează o bilă, care se înfășoară în folie de plastic. Se lasă la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Se întinde aluatul și se așează într-o formă de tartă. Se coace timp de 15-20 de minute sau până când marginile sunt aurii. Se lasă să se răcească.
Într-un vas se amestecă amidonul de porumb cu puțin lapte de cocos pentru a forma o pastă. Se adaugă restul de lapte de cocos într-o cratiță și se încălzește la foc mic. Se adaugă aamestecul de amidon și zahăr în laptele de cocos încălzit. Se amestecă continuu până când crema se îngroașă. Se adaugă extractul de vanilie și se amestecă. Se lasă crema să se răcească.
Se întinde crema de nucă de cocos pe aluatul răcit. Se așează fructele de pădure deasupra cremei. Se bagă la frigider pentru încă 2 ore înainte de servire, apoi se servește ca atare. Poftă bună!