Rețetă de prăjitură cu fructe de sezon. Desert simplu și extrem de delicios
Publicat pe 02.02.2024 la 10:39 Actualizat pe 02.02.2024 la 10:39
Dacă vrei să le gătești celor dragi ceva simplu și delicios, dar nu ai idee ce, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi venim cu soluția și-ți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru prăjitura cu fructe de sezon. Este un desert simplu și care va reuși să-ți aducă zâmbetul pe buze. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură care îți va încânta papilele gustative, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de prăjitură cu fructe de sezon
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură cu fructe este simplă, însă vei avea nevoie de câteva ingrediente pentru ea. Suntem siguri de faptul că acest desert delicios va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de prăjitură cu fructe de sezon
Prăjitura cu fructe de sezon este delicioasă și ar trebui să o încerci și tu măcar o dată, deoarece vei rămâne uimit de gustul ei. Noi îți vom explica cum să o gătești pas cu pas.
Ingrediente:
-2 căni de făină
-1 cană de zahăr
-1/2 cană de unt topit
-1 cană de lapte
-2 ouă
-2 lingurițe de praf de copt
-1/2 linguriță de sare
-1 linguriță de extract de vanilie
-2 mere, curățate și tăiate cubulețe
-1 cană de merișoare proaspete sau congelate
-coaja rasă de la o portocală
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, combină făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Într-un alt bol, bate ouăle, apoi adaugă untul topit, laptele și extractul de vanilie. Amestecă bine. Adaugă amestecul lichid peste amestecul uscat și amestecă până când obții o compoziție omogenă.Încorporează cubulețele de mere, merișoarele și coaja de portocală în aluatul pregătit.
Unge o formă de copt cu unt sau utilizează hârtie de copt. Toarnă aluatul în forma pregătită și nivelează suprafața. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când prăjitura devine aurie și trece testul scobitorii.
Lasă prăjitura să se răcească înainte de a o tăia în porții. Poate fi servită simplă sau presărată cu zahăr pudră pentru un aspect mai festiv. Poftă bună!