Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă. Desertul rapid si simplu, specific perioadei în care ne aflăm
Publicat pe 11.01.2024 la 10:32 Actualizat pe 11.01.2024 la 10:32
Dacă ești în căutarea unui deșert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem prăjitura cu iaurt și frișcă. Iată cum se prepară!
- Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă
- Desertul rapid si simplu, specific perioadei în care ne aflăm
Deserturile sunt nelipsite de pe masă românilor, și nu numai. În general, gospodinele apelează la cele mai simple și rapide astfel de preparate, pentru a petrece cât mai puțin timp in bucătărie, dar și pentru a-și satisface familia cu fel de fel de prăjituri, care mai de care mai delicioase.
Rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă
Ingrediente
- 250 g pișcoturi;
- 150 g brânză almette cu smântână;
- 150 g zahăr pudră;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- 200 ml frișcă lichidă;
- 500 g iaurt cu piersici;
- 2 plicuri gelatină granule;
- 700 g compot piersici;
- 100 ml frișcă.
Mod de preparare
În acest fel, pentru a prepara această rețetă de prăjitură cu iaurt și frișcă, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să tapetezi o formă de chec cu folie alimentară.
Apoi, din pachetul de pișcoturi, se ia pe rând fiecare și se trece prin sucul stors din compot și cu ele se tapetează marginile formei de chec. După aceea, se taie puțin din fiecare pișcot ca să nu depășească marginea tăvii.
În continuare, gelatina se hidratează în 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi se topește pe foc mic, fără a se da în clocot.
Urmează pasul unde se amestecă crema de brânză cu smântâna și cu zahărul pudră, la care se adaugă și esența de vanilie, iaurtul de fructe, gelatina topită și frișca bătută spumă.
După aceea, crema obținută se toarnă în formă de chec tapetată cu pișcoturi, iar peste ea se așază din nou pișcoturi și se dă la frigider de seară până dimineață sau cel puțin pentru 4 ore.
După acest proces, se răstoarnă invers pe un platou.
Ca decor, piersicile din compot se taie felii și se așază pe prăjitură. Apoi, se mixează frișca până devine o spumă tare și se decorează prăjitura cu ea, după plac.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tiramisu de post. Cum să pregătești cel mai delicios desert