Rețetă de tiramisu de post. Cum să pregătești cel mai delicios desert
Publicat pe 20.12.2023 la 09:10 Actualizat pe 20.12.2023 la 09:10
Mai sunt doar câteva zile și ieșim din postul de Crăciun, însă majoritatea gospodinelor pregătesc și acum deserturi pentru această perioadă din an. Pentru astăzi ți-am pregătit o rețetă simplă de tiramisu de post. Îți vom explica cum să pregătești cel mai delicios desert. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de tiramisu de post
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de tiramisu de post este extrem de simplu de pregătit și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un desert gustos!
Rețetă de tiramisu de post
Ingrediente:
-1 cană de nuci caju, înmuiate peste noapte și scurse
-1 cană de lapte de cocos
-1/2 cană de sirop de agave sau alt îndulcitor natural
-1 linguriță de extract de vanilie
-coaja rasă de la o lămâie
-1 pachet de biscuiți vegani
-1 cană de cafea tare
-cacao
Mod de preparare:
Într-un blender, mixează nucile caju, laptele de cocos, siropul de agave, extractul de vanilie și coaja de lămâie, până în momentul în care obții o cremă fină.
Într-un vas pentru prăjituri sau în pahare individuale, așează un strat de biscuiți înmuiați puțin în cafea. Adaugă un strat generos de cremă de nuci caju peste biscuiți. Repetă straturile până când ingredientele se termină cu un strat de cremă.
Presară cacao deasupra stratului superior de cremă. Pune tiramisu în frigider pentru cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte, pentru a permite aromei să se combine și pentru a obține o textură mai fermă.
Servește rece și bucură-te de acest tiramisu de post delicios și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Poftă bună!