Rețeta de tiramisu fără ou. Desert de post pentru zilele de miercuri
Publicat pe 09.02.2022 la 09:25 Actualizat pe 09.02.2022 la 09:25
Cu toții știm că mierucurea este zi de post, însă pofta de dulce ne urmărește mereu! Ei bine, dacă te-a săturat de dulciurile din supermarket și vrei să încerci ceva chiar la tine în bucătărie, acum a sosit momentul! Încearcă rețeta de tiramisu fără ou și nu vei regreta alegerea făcută!
- Rețetă de tiramisu fără ou
- Cel mai simplu și gustos desert
Sunt multe gospodine care în zielele de miercuri se abțin de la deserturile în casă, asta pentru a nu folosi lapte și ouă. Ei bine, acum avem o soluție care le sare în ajutor și cu siguranță îl vor nota în agenda din bucătărie.
Rețetă de tiramisu fără ou
Nu mai este un secret faptul că tiramisu este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi de către români, însă cu toate astea sunt zile în care nu se pot bucura de gustul lui absolut uimitor, asta fiindcă trebuie să țină post. Iată cum se prepară tiramisu fără ou, ideal pentru zilele de miercuri și vineri.
Ingrediente:
- 250 grame de mascarpone fără lactoză
- 500 grame de smântână de post cu 30% grăsime
- o linguriță cu esență de vanilie
- ½ pachet de pișcoturi pentru șampanie
- o cană cu cafea
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- cacao pentru pudrat
Mod de preparare:
Brânza de mascarpone se amestecă până devine cremoasă, iar apoi batem bine smântâna și adăugăm treptat mascarpone, esența de vanilie, și zahărul. Băgăm compoziția aceasta în frigider timp de câteva minute, iar între timp pregătim blatul propriu-zis din pișcoturi.
Luăm un pișcot și-l trecem rapid prin cafea după care îl așezăm pe un platou, astfel că așa procedăm cu toate pișcoturile până când terminăm de completat baza vasului sau a platoului.
Cu ajutorul unui poș punem jumătate din cremă peste pișcoturi după care luăm iar câte un pișcot și îl trecem prin cafea după care îl așezăm peste cremă, astfel că s-a format cel de al doilea rând.
Se adaugă și restul de cremă de mascarpone, apoi se pudrează cu cacao și se lasă la rece până a două zi sau cel puțin câteva ore că să se înmoaie pișcoturile. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cum se prepară renumitele clătite Tiramisu! Rețeta a ajuns virală în mediul online