Cea mai simplă rețetă de tiramisu. Desertul cu care îți vei cuceri întreaga familie
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 10.03.2021 la 16:42
Actualizat pe 10.03.2021 la 16:42
Fie că e vorba despre o petrecere, o aniversare, sau chiar despre noaptea dintre ani, tiramisu poate fi ideea perfectă pentru un desert delicios și rapid cu care îți vei impresiona invitații sau familia. Iată o rețetă rapidă de tiramisu pe care o poți realiza în maxim 30 de minute!
- Desertul tradițional itanielenesc chiar la tine în bucătărie
- Cum să prepari cel mai delicios tiramisu
Tiramisu este o prăjitură tradițional italienească, care se deosebește de celelalte deserturi prin gustul de cafea și de rom care o fac specială și de neuitat. Poți mânca cel mai bun tiramisu în regiuni ca Veneția, Lombardia, Piemonte, dar dacă se respectă toți pașii rețetei, poți aduce Italia la tine în bucătărie.
Desertul tradițional itanielenesc chiar la tine în bucătărie
Se zvonește că acest desert a purtat prima dată denumirea de ”bagatelă toscană” sau ”Supa Ducelui”, însă cu timpul a devenit simplu ”Tiramisu”, care se traduce din limba italiană ”Ridică-mă”.
Adevărul este că în Italia această prăjitură se pregătește cu biscuiți savoiardi, niște biscuiți dulci cu o consistență friabilă, dar se pot înlocui cu succes și cu pișcoturile care se găsesc la orice magazin alimentar.
Secretul principal este mascarpone, deoarece nu există tiramisu fără acest ingredient, deși de-a lungul timpului au mai apărut tot felul de interpretări ale acestei rețete. Gustul tradițional italian este dat de mascarpone și se recomandă folosirea a 250 g pentru gătirea acestui desert.
Tiramisu este o prăjitură pentru a doua zi, sau cel puțin se recomandă consumarea ei după câteva ore de stat la frigider.
Cum să prepari cel mai delicios tiramisu
Ingrediente
Pentru a realiza un tiramisu rapid ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 pachete de pișcoturi, 5 ouă, 150 g zahăr, 250 g mascarpone, 200 g frișcă lichidă/smântână pentru frișcă, 200 ml cafea, 1 pliculeț zahăr vanilat și esență rom. Pentru ornat, ai nevoie doar de cacao.
Mod de preparare
La început, se bat gălbenușurile cu zahărul până devin spumă. Ulterior se bat și albușurile, iar apoi se incorporează frișca și se continuă mixarea.
Galbenușurile bătute se amestecă cu mascarpone, apoi se adaugă amestecul din albușuri și frișcă, iar după aceea esența de rom și zahărul vanilat.
Prin cafeaua ușor răcită se trec pișcoturile și se așează în tavă un strat de pișcoturi, peste care se toarnă crema obținută. Se continuă același mecanism, adăugând alte rânduri de pișcoturi, însă la suprafață trebuie să rămână un strat de cremă.
La final, se pudrează cacao peste tiramisu și se lasă 3 ore la frigider.
Citește și: Ciocolata de casă fără zahăr, îndulcită cu stevia. Rețeta dietetică