Două rețete diferite pentru prăjitura Tiramisu. Ambele se prepară repede!

+2 click pentru
galerie

Două rețete diferite pentru prăjitura Tiramisu. Ambele se prepară repede! © Pixabay

Tiramisu este una dintre cele mai gustoase și mai ușor de făcut prăjituri. Astăzi venim în ajutorul vostru, pentru zilele când aveți musafiri, sau pur și simplu vreți să preparați ceva dulce și gustos, și vă prezentăm două rețete de tiramisu.

Una dintre rețete se realizează cu pișcoturi, iar cealaltă cu blat pufos. În continuare veți afla absolut tot ce veți avea nevoie pentru ca cele două prăjituri să vă iasă ca la carte

Ingrediente pentru Tiramisu cu pișcoturi

  • 60 bucăți pișcoturi - în funcție de tava pe care o aveți
  • 200 ml cafea
  • 50 ml esență migdale sau lichior
  • 750 grame mascarpone
  • 400 ml frișcă
  • 150 g zahăr pudră
  • cacao

Mai întâi trebuie să faceți cafeaua pentru ca pișcoturile să fie însiropate și se lasă să se răcească. Crema se face foarte ușor prin amestecul brânzei mascarpone, zahărului cu frișcă și cafeaua. Se amestecă cu mixerul până iese o pastă.

Apoi, începeți și așezați un strat de pișcoturi, peste care adăugați o parte din pastă, apoi din nou pișcoturi și iar pastă. Nu uitați înainte să însiropați pișcoturile în cafeaua pe are ați făcut-o și peste care trebuie să adăugați puțină esență de migdale.

De reținut este că ultimul strat trebuie să fie cu cremă, peste care veți pune cacao. Se lasă la rece și se servește peste câteva ore.

Tiramisu cu blat. Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 125 grame făină albă
  • 125 grame zahăr
  • 2 pliculețe ness
  • 1 gram de sare
  • cacao

După ce ați separat gălbenușurile de albușuri, albușurile se amestecă cu praful de sare până se fac spumă. Apoi adăugați nessul în gălbenușuri, după ce le-ați amestecat cu zahăr. După aceea amestecați gălbenușurile cu albușurile, iar la final puneți făina și amestecați cu o lingură. Întreaga compoziție se pune într-o tavă, peste care s-a pus puțin unt și se bagă la cuptor.

Când se răcește, se adaugă peste crema de mascarpone, aceeași din prima rețetă, cea cu pișcoturi, iar la final se adaugă puțină cafea sau cacao. Se lasă câteva ore la rece și apoi se poate servi. Poftă bună!

 

O.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro