Ciocolata de casă fără zahăr, îndulcită cu stevia. Rețeta dietetică
Publicat pe 19.02.2021 la 19:41 Actualizat pe 19.02.2021 la 19:43
Ciocolata de casă fără zahăr este unul dintre cele mai vechi deserturi, dar și unul dintre cele mai dorite mai ales de cei mici. Însă, odată cu timpul, rețeta tradițională a fost transformată într-una dietetică, în care se folosește un îndulcitor natural, adică stevia.
- Ciocolata de casă fără zahăr, desertul ideal pentru cei care se află la dietă.
- Stevia, un îndulcitor sută la sută natural.
Ce poate fi mai gustos și mai bun decât dulcele pe care ți-l pregătea mama sau bunica atunci când aveai doar câțiva anișori. Ei bine, răspunsul este nimic, căci acesta este adevărul. Nimic nu poate înlocui ciocolata de casă. Însă pentru că am evoluat și pentru că toată lumea își dorește să mănânce, dar să nu se îngrașă, mai jos găsești o rețetă de ciocolată de casă fără zahăr, îndulcită cu stevie.
Iată care sunt ingredietele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o ciocolata de casă naturală, fără zahăr.
Rețetă de ciocolată de casă fără zahăr
Rețeta de ciocolată de casă pe care vi-o prezentăm este una foarte simplă, ca cea făcută de bunica. Însă, necesită puțină răbdare, timp, dar și multe iubire.
Ingrediente
Pentru o ciocolată de casă fără zahăr, îndulcită cu stevia, ai nevoie de următoarele ingrediente:
150 de grame de unt
140 de grame de stebia
250 de grame de lapte praf integral
1 esență de rom
1 extract de vanilie
4-5 linguri de cacao
100 de grame de nuci ori alune
Mod de preparare
Ei bine, dacă te-ai asigurat că ai toate aceste ingrediente, acum urmează să îți prezentăm și modul de preparare al desertului. Nu te speria, sunt doar câțiva pași de urmat.
Mai întâi trebuie să pui la fiert 120 de ml de apă peste care să adaugi îndulcitorul de stevie. După ce s-a dizolvat, adăugă untul, romul și vanilia. În timpul în care acestea fierb, într-un alt vas, trebuie să cerni pudra de cacao și laptele praf, pe care ulterior la adugi peste compoziția ta, pe care o amesteci cu un tel până ce vei obține o pastă densă. Atunci este momentul în care adaugi și nucile ori alunele.
Ultimul pas este să torni compoziția într-o tavă și să o lași la frigider timp de cel puțin două ore, după care o poți servi cuburi ori felii.
Care e diferența între ciocolata de casă fără zahăr și ciocolata din comerț
Dacă te întrebi de ce ar trebui să faci o ciocolată de casă și nu să cumperi una, ei bine, diferențele dintre o ciocolată de casă fără zahăr și una cumpărată din comerț am putea spune că sunt multe. De la numărul de calorii până la ingredientele folosite.
Pe lângă faptul că cea preparată de tine nu are zahăr, iar cea din comerț conține foarte mult, este vorba și despre E-urile, înlocuitorii, tot felul de grăsimi, emulgatori și conservanţii găsiți în dulcirile de pe piață.
Ce este stevia
Conform definiției de bază, stevia este un îndulcitor natural și un substitut de zahăr derivat din frunzele speciei de plante Stevia din Brazilia și Paraguay. Frunzele de stevia, ce pot fi mâncate proaspete ori puse în ceai sunt de 250-300 de ori mai dulci decât zahărul
Citește și: Cât de mult îngrașă, de fapt, ciocolată. Ce conține și câte calorii are