Rețetă de fursecuri fragede cu ghimbir, pentru Crăciun. Combinația de arome care aduce spiritul sărbătorilor în casa ta
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.12.2023 la 23:57
Actualizat pe 20.12.2023 la 00:01
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar gospodinele pregătesc lista cu preparatele pentru cei dragi. Ei bine, biscuiții sunt nelipsiți, iar combinația corectă de arome aduce spiritul sărbătorilor în casa ta. Cu toții știm cât de fabulos este mirosul de biscuiți fragezi, proaspăt copți, iar această rețetă îți vine în ajutor.
- Cum gătești fursecuri fragede cu ghimbir
- Secretul pentru un aluat perfect
Fursecurile sunt nelipsite de Crăciun, iar faptul că poți să le gătești îm diferite forme este o adevărată senzație pentru cei mici, dar și pentru aspectul mesei de sărbători.
Așadar, noi îți venim în ajutor cu o rețetă inedită, de care te vei îndrăgosti iremediabil. Se gătește repede, iar aroma este de-a dreptul savuroasă!
Rețetă de fursecuri fragede cu ghimbir, pentru Crăciun
Biscuiții se pot găti în multe feluri și cu multe combinații de arome, iar cea care se potrivește cel mai bine cu serile de Crăciun sau diminețile târzii allături de cei dragi este cea de ghimbir.
Rețeta este foarte simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul te va surprinde! Familia ta va adora acest preparat!
Ingrediente
- 130 de grame de unt
- 80 de grame de zahăr
- 155 de grame de miere
- 1 ou
- o linguriță de cuișoare
- un vârf de sare
- 1 linguriță de praf de copt
- 55 grame de zahăr brun
- 1 linguriță de scorțișoară
- 255 grame de făină
- 1 lingură de ghimbir
Mod de preparare
Se pregătește un bol încăpător, în care se amestecă untul moale, zahărul, oul și mierea. După ce ingredientele s-au încorporat, se adaugă și ghimbirul, scorțișoara, cuișoare și vârful de sare. Acestea se amestecă până când compoziția devine omogenă, iar mai apoi se adaugă făina și praful de copt.
Se amestecă până când devine un aluat omogen, care se acoperă și se bagă la frigider timp de o oră.
După ce a stat suficient timp la rece, se scoate din bol, se frământă și se formează bile rotunde, care apoi se apasă cu un pahar.
Acestea se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 15 minute. După ce le-ai scos, poți să presari zahăr pudră. Se pot servi cu lapte, gem, ceai sau cafea.
Citește și: Cum să gătești cele mai delicioase fursecuri cu nuci. O rețetă tradițională pentru Crăciun