Rețetă de fursecuri cu fulgi de nucă de cocos. Un desert delicios pentru perioada postului de Crăciun
Publicat pe 07.12.2023 la 19:28 Actualizat pe 07.12.2023 la 19:28
Suntem în perioada de post a Crăciunului, iar dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, atunci încearcă fursecurile cu fulgi de nucă de cocos. Este un desert care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat gustos!
- Rețetă de fursecuri cu fulgi de nucă de cocos
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Dacă nu ai mâncat până acum fursecuri cu fulgi de nucă de cocos, atunci ar fi momentul perfect să o faci. Este un desert delicios, pe care ar trebui neapărat să-l încerci în perioada de post a Crăciunului. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest preparat, dar și care este modul de preparare!
Rețetă de fursecuri cu fulgi de nucă de cocos
Ingrediente:
-200 g de margarină vegană
-150 g de zahăr pudră
-1 pliculeț de zahăr vanilinat
-coaja rasă de la o lămâie
-1 linguriță de extract de vanilie
-200 g de fulgi de nucă de cocos
-400 g de făină albă
-1/2 linguriță de praf de copt
-1/4 linguriță de sare
-opțional: 2-3 lingurițe de lapte vegetal
Mod de preparare:
Într-un castron mare amestecă margarina moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă zahărul vanilinat, coaja rasă de lămâie și extractul de vanilie, apoi continuă să amesteci. Adaugă fulgii de nucă de cocos în compoziție și amestecă totul foarte bine.
Într-un alt castron combină făina, praful de copt și sarea. Adaugă treptat ingredientele uscate în amestecul umed și amestecă totul foarte bine până când obții un aluat omogen. Dacă aluatul pare prea uscat atunci adăuga treptat lapte vegetal pentru a-l îmbunătăți, asta dacă alegi să-l folosești.
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt. Formează biluțe din aluat și rulează-le prin fulgii de nucă de cocos, apoi așează-le pe tavă, aplatizându-le ușor cu degetul sau cu fundul unui pahar.
Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 12-15 minute sau până când marginile devin aurii. După ce le-ai scos din cuptor, lasă fursecurile cu fulgi de nucă de cocos să se răcească, apoi servește-le ca atare. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de maioneză din pufuleți. Preparatul de post care face furori pe internet