Rețetă de prăjitură cu mere gata în 5 minute. Desertul ieftin și rapid perfect pentru masa de sărbători
Publicat pe 25.11.2023 la 15:44 Actualizat pe 25.11.2023 la 15:44
Ești în căutare de ceva dulce și nu știi ce să mai pregătești pentru a-i mulțumi pe cei dragi? Noi îți punem la dispoziție astăzi, o nouă rețetă cu care îi vei satisface până și pe cei mai pretențioși membri ai familiei tale. Așadar, prăjitura de mere este una dintre cele mai îndrăgite deserturi. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetă de prăjitură cu mere gata în 5 minute
- Desertul ieftin și rapid perfect pentru masa de Crăciun
Rețeta de prăjitură de mere este un desert simplu de făcut, ieftin, nu necesită mare îndemânare, iar rezultatul este absolut spectaculos și te va da pe spate oricât de pretențios ai fi.
Rețetă de prăjitură cu mere
Masa de sărbători poate fi acum completă. Această rețetă de prăjitură cu mere este numai bună pentru perioada în care te vei așeza alături de cei dragi la masă pentru a sărbători așa cum se cuvine.
Ingrediente
- 250 g făină;
- 200 g zahăr;
- 3 ouă;
- 3 mere;
- 1 cană iaurt ( 200 ml );
- 1 plic praf de copt;
- 50 g unt topit + pentru uns tava;
- coaja rasă de la jumătate de lămâie.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de prăjitură cu mere este să ai la îndemână toate ingredientele menționate anterior. Apoi, într-un bol, bate ouăle împreună cu zahărul până se obține o consistență spumoasă.
Urmează pasul în care vei adăuga iaurtul, coaja de lămâie și vei amesteca bine întreaga compoziție. În continuare, treptat, adaugă și făina cernută, praful de copt și amestecă până obți un aluat neted, fără cocoloașe. Mai urmează să încorporezi în aluat și două mere tăiate cuburi.
După ce compoziția este gata, tapetează o formă rotundă de copt cu hârtie de copt și unge inelul formei cu unt. Transferă apoi aluatul în forma pregătită și uniformizează totul.
Mai poți tăia mărul rămas în felii subțiri pe care le vei așez frumos în aluatul format. Tot ce trebuie să mai faci este să pui deasupra și untul topit și dai la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Ține minte, această prăjitură trebuie lăsată la cuptor pentru un timp de 40 de minute aproximativ.
CITEȘTE ȘI: Prăjitură de casă cu mere și nuci. Rețeta pe care să o încerci în perioada postului