Rețetă de prăjitură cu nucă Sumegi. Un desert delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 20.09.2022 la 13:47 Actualizat pe 20.09.2022 la 13:47
Vrei să te bucuri de un răsfăț culinar, dar și delicios? Dacă vrei să-ți impresionezi familia, dar și musafirii cu un desert delicios și ușor de realizat, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu nucă Sumegi. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitură cu nucă Sumegi
- Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă îți dorești să prepari un desert delicios și pe placul familiei tale, noi îți prezentăm rețeta de prăjitură cu nucă Sumegi. Este un preparat gustos care se realizează în doar câțiva pași simpli. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie!
Rețetă de prăjitură cu nucă Sumegi
Ingrediente:
Pentru cremă:
- 4 galbenusuri
- un ou
- 125 g zahar
- 25 g cacao
- 125 g unt
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru blat:
- 4 albusuri
- 125 g zahar
- 100 g miez de nuca macinat
- o lingura faina
- un praf de sare
Pentru glazură:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 50 g unt
- 3 linguri frisca lichida
Pentru decor:
- miez de nuca prajit
Mod de preparare:
Pregătim blatul și mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, iar mai apoi adăugăm zahărul treptat și mixăm până când albușurile devin o bezea lipicioase și tare. Nucile le amestecăm cu făina și le încorporăm în bezea amestecând ușor. Luăm o tavă mare și o tapetam cu hârtie de copt, iar mai apoi întindem bezeaua și dăm la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute.
Pentru cremă amestecăm oul, galbenușurile, praful de sare, zahărul și cacaua, iar mai apoi fierbem amestecul în baie de aburi amestecând tot timpul până când compoziția devine ca o budincă. O luăm de pe foc, iar mai apoi adăugăm untul și esența. Pentru glazură punem ciocolata la topit împreună cu frișca și untul și amestecăm bine până când se omogenizează.
Atunci când blatul s-a răcit îl tăiem în trei bucăți egale pe verticală, iar pe un platou adăugăm prima bucată din blat și întindem jumătate din cremă. Punem al doilea blat și întindem restul de cremă, iar peste al treilea blat turnăm glazura de ciocolată și adăugăm nucile prăjite. Dăm prăjitura la frigider și se poate servi după câteva ore sau a doua zi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. Un desert simplu, delicios și ușor de realizat