Rețetă de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. Un desert simplu, delicios și ușor de realizat
Publicat pe 16.09.2022 la 11:01 Actualizat pe 16.09.2022 la 11:01
Vrei să te bucuri de câteva momente speciale alături de cei dragi, iar în acest sens îți dorești să îi surprinzi cu un desert delicos, dar nu mai știi ce să mai gătești? Noi venim cu soluția și îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru o prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos
- Cea mai simplă rețetă
Orice gospodină vrea să pregătească pentru familia ei tot ce este mai bun. Dacă vrei să le faci un desert delicios celor dragi, prăjitura cu dovleac și nucă de cocos este alegerea potrivită pentru tine. Iată cât de ușor o poți face! De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare pentru această delicatesă.
Ține cont cu strictețe de toți pașii de mai jos, iar apoi nu îți mai rămâne decât să te bucuri din plin de momentele prețioase pe care le petreci alături de familie. Cu siguranță că vei primi multe laude din partea pofticioșilor, iar pe viitor există șanse să mai repeți această rețetă delicioasă și simplă.
Rețetă de prăjitură cu dovleac și nucă de cocos
Ingrediente
- 850 gr dovleac
- 80 ml de lapte de nucă de cocos
- 70 gr zahăr brun
- o linguriță scorțișoară
- 50 gr de făină de nucă de cocos
- trei ouă
Modul de preparare
Pentru început, curățăm și tăiem dovleacul. Îl punem la fiert în apă pentru aproximativ 20 de minute, la foc mediu. Scurgem bucățile și le punem într-un vas, după care cu ajutorul unei linguri le zdrobim pentru a obține o compoziție asemănătoare cu piureul.
După ce le-am zdrobit punem peste laptele de cocos, scorțișoara, ouăle, zahărul și făina de cocos, iar apoi avem grijă să le amestecăm bine. Punem aluatul într-o tavă, îl băgăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, la 180 de grade. Putem face aici și testul scobitorii, atunci când suntem de părere că este momentul.
Scoatem prăjitura cu dovleac și nucă de cocos de la cuptor, o lăsăm să se răcească, după care o scoatem din formă. Putem decora cu zahăr și inucă de cocos, iar apoi este gata de servit. Poftă bună! Acest desert se servește rece.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu dovleac. Un preparat pentru întreaga familie