Rețetă de prăjitură cu scorțișoară și nuci. Un desert pentru sărbătorile de iarnă în familie
Publicat pe 12.12.2023 la 20:31 Actualizat pe 12.12.2023 la 20:31
Dacă vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios cu ocazia sărbătorilor de iarnă, noi îți prezentăm o rețetă delicioasă de prăjitură cu scorțișoară și nuci. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare.
- Prăjitură cu scorțișoară și nuci
- Ingrediente
- Mod de preparare
Cu apropierea sărbătorilor de iarnă, un desert îmbietor și plin de arome devine vedeta meselor în familie. Descoperă magia culinară a unei prăjituri cu scorțișoară și nuci, o rețetă simplă și delicioasă ce va transforma atmosfera într-un festin dulce.
Prăjitură cu scorțișoară și nuci
Ingrediente
- 200g unt la temperatura camerei
- 200g zahăr
- 4 galbenusuri de ou
- 150g miez de nucă pisat
- 1 linguriță scorțișoară
- 4 albușuri de ou
- Un praf de sare
- 200g făină
- 1 linguriță praf de copt
Mod de preparare
Într-un vas generos, se amestecă untul la temperatura camerei, zahărul, galbenușurile, miezul de nucă pisat și scorțișoara. Se mixează până când obținem o cremă omogenă.
Separat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare, iar apoi se adaugă treptat peste crema de galbenusuri și nucă. Amestecul capătă o textură aerată și fină.
Făina și praful de copt se adaugă la final, încorporându-le în compoziție cu grijă, astfel încât totul să se amestece armonios.
Compoziția se toarnă într-o tava de copt, prealabil tapetată cu unt, iar prăjitura este pregătită pentru a fi introdusă în cuptor.
La cuptor, prăjitura se rumenește frumos timp de 25-30 de minute, eliberând în jurul ei arome îmbietoare ce anunță apropierea sărbătorilor.
Când prăjitura este aproape gata, se scoate pentru a fi unsă generos deasupra cu un sirop cald de zahăr și vanilie. Se reîntoarce la cuptor pentru încă 5 minute, apoi focul este oprit.
Citește și: Cum faci cea mai bună ciulama de ciuperci de post. Rețeta care e gata în doar câteva minute