Rețetă de prăjitură cu urdă și caise. Un desert perfect pentru întreaga familie
Publicat pe 26.06.2022 la 13:06 Actualizat pe 26.06.2022 la 13:06
Prăjitura cu urdă și caise este un desert tradițional, extrem de gustos și foarte simplu de preparat. Caisele se găsesc peste tot vara, deci este momentul perfect pentru a încerca această rețetă delicioasă. Ingredientele sunt la îndemâna tuturor, deci nu trebuie să îți faci griji în privința asta.
- Rețetă de prăjitură cu urdă și caise
- Un desert aromat și delicios
Rețeta de prăjitură cu urdă și caise este foarte gustoasă. Se prepară foarte simplu și rapid, iar gustul te va cuceri complet. Dacă ești iubitor de caise, este cu atât mai necesar să o încerci. Urda îi dă un gust aparte, puternic, iar în combinație cu caisele dulci această prăjitură devine foarte aromată. Iată cum se prepară.
Ingrediente
Pentru aluat
200 g unt
250 g făină
5 linguri de smântână
1 praf de sare
1 lingură de ulei pentru tavă
Pentru umplutură
400 g urdă
2 ouă
7 linguri zahăr vanilat
Un praf de sare
5-6 caise
1 lingură de griș
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci untul moale, la temperatura camerei, cu smântâna, sarea și făina. Frămânți un aluat potrivit de tare, pe care îl împarți în două. Pe planșeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma a două dreptunghiuri. Pentru umplutură, mixezi urda cu ouăle, 5 linguri de zahăr vanilinat și sarea. Speli caisele și le tai în felioare. Ungi cu ulei și tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 20x30 cm. Așezi prima foaie, presari grișul, întinzi umplutura, pui caisele și acoperi cu fâșii late de aluat. Coci prăjitura 35 de minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu. Fierbinte, o pudrezi cu zahărul vanilinat rămas. Poftă bună!