Rețetă de prăjitură de casă la tavă cu blat pufos. Preparatul cromos și delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 09.12.2023 la 23:05 Actualizat pe 09.12.2023 la 23:05
Prăjitura de casă cu blat pufos este extrem de delicioasă și poate fi preparată doar câțiva pași. Dacă vrei să o pregătești pentru masa de Crăciun, noi îți prezentăm tot ce trebuie să faci, dar și ingredientele de care ai nevoie.
- Rețetă de prăjitură de casă
- Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
Rețeta de prăjitură de casă la tavă este potrivită pentru masa de sărbători și se realizează în doar câțiva pași simpli, astfel că dacă nu ai prea multă experiență în bucătărie o poți face rapid. Iată tot ce trebuie să știi!
Rețetă de prăjitură de casă la tavă
Ingrediente:
Pentru blat:
- un praf de sare
- esență de vanilie
- 60 de grame de nucă tocată
- un plic de praf de copt
- 3 linguri de ulei
- 7 linguri de zahăr
- 7 gălbenușuri
- 7 linguri de făină
- 7 albușuri
Pentru cremă:
- 8 linguri de făină
- 150 grame de zahăr
- 700 ml de lapte
- 150 ml de cafea
- 200 grame de unt la temperatura camerei
Mod de preparare:
Albușurile se separ de gălbenușuri, iar albușurile se bat spuma și se adaugă sarea, zahărul până când devine o bezea lucioasă. Mai apoi adăugăm galbenușurile, uleiul, vanilia și mixăm bine, iar mai apoi punem făina, praful de copt, nuca și amestecăm cu o spatulă, iar compoziția obținută se pune în tavă la cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de 30 de minute.
Într-o cratiță adăugăm făina, zahărul, cafeaua și amestecăm bine cu un tel. Se pune laptele și se amestecă continuu până când se îngroașă, iar mai apoi se lasă 10 minute la răcit și se pune untul.
Pentru asamblare punem o foaie și întindem jumătate din cremă, iar mai apoi continuam până când terminăm toată compoziția. Se decorează cu ciocolată rasă și se lasă la frigider timp de cinci ore sau peste noapte. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de turtă dulce cu Nutella pentru Crăciun. Ce să adaugi să fie pufoasă și aromată