Rețetă de prăjitură delicioasă cu căpșuni și cocos. Un desert simplu și rapid de post
Publicat pe 29.03.2024 la 14:01 Actualizat pe 29.03.2024 la 14:01
Dacă faci parte din cei care respectă tradiția postului dinaintea Paștelui, cu siguranță vei aprecia o selecție diversificată de mâncăruri și deserturi pentru a-ți îndulci și diversifica perioada aceasta de reflecție și purificare spirituală. Îți prezentăm o rețetă simplă și rapidă pentru prăjitura delicioasă cu căpșuni și cocos. De ce ingrediente ai nevoie, dar și care este mdoul de preparare.
- Rețetă de prăjitură cu căpșuni și cocos
- Ingrediente
- Mod de preparare
Iată cum trebuie să procedezi, pas cu pas, dacă vrei să faci și tu la tine acasă această rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu căpșuni și cocos. Trebuie să fii foarte atentă la modul de preparare dacă îți dorești ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor.
Orice gospodină poate încerca acest preparat, asta pentru că nu este greu de realizat și nici nu necesită prea mult timp de stat în bucătărie.
Rețetă de prăjitură cu căpșuni și cocos
Ingrediente
- 2 căni de făină de grâu integrală
- 1 cană de zahăr de cocos
- 1 cană de lapte de cocos
- 1/2 cană de ulei de cocos (topit)
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
- Un praf de sare
- 2 căni de căpșuni proaspete, tăiate cubulețe
- 1 cană de fulgi de cocos
Mod de preparare
Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă de copt, unsă și tapetată cu hârtie de copt. Într-un castron mare, amestecă făina de grâu integrală, zahărul de cocos, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Adaugă laptele de cocos, uleiul de cocos topit și esența de vanilie în amestecul de ingrediente uscate și amestecă bine până se omogenizează. Pune cuburile de căpșuni și fulgii de cocos în aluat și amestecă ușor pentru a le încorpora.
Toarnă compoziția în tava pregătită și nivelează suprafața cu o spatulă. Presară o mână de fulgi de cocos deasupra prăjiturii pentru un plus de crocant.
Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când este aurie și trece testul scobitorii. După coacere, lasă prăjitura să se răcească în tavă pentru câteva minute, apoi transfer-o pe un grătar pentru a se răci complet.
Taie prăjitura în bucăți generoase și servește cu plăcere alături de cei dragi! Poftă bună!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu nucă și banane de post. Desertul specific perioadei în care ne aflăm