Rețetă de prăjitură cu lămâie și căpșuni. Desert rapid și simplu
Publicat pe 27.03.2024 la 23:59 Actualizat pe 27.03.2024 la 23:59
Îți este poftă de ceva dulce? Dacă da, ești în locul potrivit! Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă pentru o prăjitură cu lămâie și căpșuni. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare. Tot ce trebuie să faci, pas cu pas.
- Rețetă de prăjitură cu lămâie și căpșuni
- Ingrediente
- Mod de preparare
Îți prezentăm o rețetă simplă și delicioasă pentru o prăjitură cu lămâie și căpșuni care va cuceri inimile oricui și va aduce un zâmbet pe fețele celor dragi.
Rețetă de prăjitură cu lămâie și căpșuni
Ingrediente
- 1 pachet de biscuiți simpli (cca. 200g)
- 100g unt, topit
- 200g căpșuni proaspete, tăiate cubulețe
- 3 lămâi, coaja rasă și zeama storsă
- 400g de cremă de brânză
- 200g de zahăr pudră
- Frunze de mentă proaspătă pentru decor
Mod de preparare
Începeți prin a zdrobi biscuiții într-o pungă sigilată sau într-un robot de bucătărie până când obțineți o textură fină. Transferați biscuiții zdrobiți într-un bol și amestecați-i cu untul topit. Presați această amestec într-o tavă de prăjitură tapetată cu hârtie de copt și puneți-o la frigider pentru a se întări.
Într-un alt bol, combinați crema de brânză cu zahărul pudră, coaja rasă și zeama de lămâie. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă. Întindeți crema de brânză peste stratul de biscuiți răcit.
Presărați bucățelele de căpșuni uniform peste crema de lămâie. Lăsați prăjitura la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte, astfel încât să se întărească și să se așeze aromele.
Decorați cu frunze de mentă proaspătă înainte de a servi pentru un plus de prospețime și aspect atrăgător.
Citește și: Rețetă de brioșe cu nuci. Desertul care îți va încânta papilele gustative în postul Paștelui