Rețetă de prăjitura "Domino". Un desert delicios pentru întreaga familie
Publicat pe 17.01.2023 la 16:39 Actualizat pe 17.01.2023 la 16:39
Îți dorești să-ți surprinzi musafirii, dar și familia cu un preparat delicios, însă nu știi ce să mai gătești. Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm rețeta pentru prăjitura "Domino". Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar și pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de prăjitura "Domino"
- Iată sunt ingredientele de care ai nevoie!
Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar și musafirii cu un desert delicios, noi îți prezentăm rețeta de prăjitura ''Domino'' care este ușor de realizat și pe placul tuturor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi și de ce trebuie să ții cont!
Rețetă de prăjitura "Domino"
Ingrediente:
Pentru blat:
- 6 albușuri
- 200 g alune macinate
- 160 g făină
- 250 g unt
- 250 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 3 lingurițe de rom
- 6 galbenușuri
- 200 g ciocolată neagră topită
Pentru stratul cu marțipan:
- 200 grame de zahăr pudră
- 400 grame marțipan
Pentru glazură:
- 80 grame unt
- 20 grame ciocolată
Mod de preparare:
Mixăm într-un bol untul împreună cu zahărul, iar apoi adăugăm pe rând în romul, dar și galbenușurile unul câte unul. Punem ciocolata topită și încorporăm albușurile bătute spumă separat. Adăugăm alunele măcinate și amestecăm bine cu făină. Turnam aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm blatul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.
În gemul de caise punem două lingurițe de rom, iar apoi adăugăm uniform pe blat atunci când s-a răcit. Marțipanul se amestecă cu zahărul pudră și se spune pe blat, iar mai apoi se întinde într-o foaie cu dimensiunea tăvii de copt.
Așezăm foaia de marțipan peste blatul cu gemul de caise, iar între timp reparăm ciocolata și o punem într-un vas la foc mic, iar atunci când s-a topit o îndepărtăm de pe foc și amestecăm cu untul. Lăsăm puțin să se răcească, iar mai apoi întindem glazura peste foaia de marțipan. Înainte să ornăm prăjitură, o introducem pentru 2-3 ore la frigider, asta pentru a se închega glazura. Poftă bună!
Citește și: Desert prăjitura Chocoflan. Rețeta simplă pentru un preparat delicios