Desert prăjitura Chocoflan. Rețeta simplă pentru un preparat delicios
Publicat pe 17.01.2023 la 15:58 Actualizat pe 17.01.2023 la 15:58
Dacă și tu te-ai săturat de prăjiturile clasice și vrei să gătești ceva deosebit, noi venim cu soluția și îți prezentăm rețeta prăjiturii Chocoflan. AI nevoie de mai multe ingredientele pentru ea, dar modul de preparare nu este deloc complicat. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un gust delicios!
- Desert prăjitura Chocoflan
- De ce ingrediente aveți nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de prăjitură Chocoflan este ușor de pregătit. Acest desert are un gust cu adevărat delicios, iar cei mici o vor adora cu siguranță. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Desert prăjitura Chocoflan - rețetă
Ingrediente:
-10 ouă
-425 gr de zahăr
-1100 ml de lapte
-esență de vanilie
-100 ml ulei
-160 gr de făină albă
-praf de copt
-2 linguri de cacao pudră
Mod de preparare:
Într-o oală se pun următoarele ingrediente: 100 ml de apă și 200 gr de zahăr, iar totul se pune pe foc. Lăsați la fiert siropul și amestecați din când în când. Când devine maro se pune într-o tavă, iar cu o lingură se distribuie ca să acopere tot fundul tăvii pe care ați ales-o.
Într-un castron se amestecă 100 gr de zahăr cu 1 litru de laptem 8 ouă și o esență de vanilie. Se amestecă cu mixerul foarte bine. Într-un alt bol se pun 2 ouă, 100 ml de ulei, 100 ml de lapte, 160 gr de făină, 125 gr de zahăr, 2 linguri de cacao și 1 linguriță de praf de copt. Se amestecă foarte bine totul și dacă doriți puteți pune și o esență de rom.
Se toarnă în tavă, peste caramel, a doua cremă, iar peste ea se toarnă prima cremă. Se unfiromizează și se bagă în cuptor, dar sub această tavă se pune o tavă cu apă înăuntru, pentru ca prăjitura să iasă perfect și să aibă un gust delicios. Se dă totul la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute.
Se scoate din cuptor și se lasă la răcit pentru câteva ore, apoi se bagă în frigider. După câteva ore la frigider se scoate și se poate tăia, dar și servi. Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru prăjitura Tosca. Desertul perfect pentru musafirii tăi