Rețetă de prăjitură invizibilă cu pere și ciocolată. Desertul cu care îi vei surprinde pe cei dragi în acest sezon
Publicat pe 20.10.2023 la 20:22 Actualizat pe 20.10.2023 la 20:22
A venit toamna și nu știi ce să prepari? Noi îți punem la dispoziție o rețetă cu totul și cu totul diferită pentru a întâmpina acest sezon pe măsură. Ne aflăm în luna octombrie și încă se mai găsesc în grădini mere, așa că noi îți propunem astăzi o rețetă de prăjitură invizibilă cu pere și ciocolată. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară!
- Rețetă de prăjitură invizibilă cu pere și ciocolată
- Desertul de toamnă cu care îi vei surprinde pe cei dragi
Probabil nu este pentru prima oară când auziți de o astfel de prăjitură "invizibilă". Ei bine, această rețetă de desert este o rețetă franțuzească intitulată „gâteau invisible aux poires et au chocolat”. Chiar dacă poate sună complicat, este un desert extrem de ușor de preparat și nu vei petrece nici foarte mult timp în bucătărie.
Rețetă de prăjitură invizibilă cu pere și ciocolată
Pentru că feliile de pere sunt extrem de subțiri, fiind încorporate în aluatul delicios cu ciocolată, cacao și unt, de aici și numele adaptat de „prăjitură cu pere invizibile și ciocolată”.
Ingrediente
- 1,2 kg pere;
- 100 g ciocolată amăruie cu min. 42% cacao;
- 25 g unt gras cu 82% grăsime;
- 2 ouă;
- 30 g zahăr brun sau 25 g zahăr tos alb;
- 70 g făină;
- 30 g cacao;
- 50 ml lapte rece;
- 2 plicuri zahăr vanilat sau 1 linguriță extract de vanilie;
- un praf bun de sare.
în plus
- 50 g unt gras și moale (pentru uns tava + presărat deasupra prăjiturii);
- 25 g zahăr brun pentru crusta caramelizată.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a prepara această rețetă de prăjitură invizibilă este să speli pere, urmând să le pui la topit ciocolata amăruie și untul pe baie de aburi. Apoi, următorul pas este cel în care preincalzesti cuptorul la 180 C cu ventilație.
În continuare, într-un bol încăpător se adaugă ouăle, zahărul brun, sarea, vanilia și laptele, dar și făina și cacaoa cernute. După ce se obține un aluat subțire, asemănător cu cel pentru clătite se toarnă ciocolata topită și se amestecă întreaga compoziție.
După aceea, se spală perele, însă nu se decojesc, iar apoi se taie pe lung în jumătate și se scobesc de sâmburi. A urmat felierea perelor cât mai subțire și apoi adăugarea lor în aluat.
Mai apoi, se pun treptat feliile de pere în castronul cu aluat și se amestecă ușor cu o spatulă. Urmează să se ungă tava cu unt și să se mai toarne compoziția. Pentru ultimul pas, se adaugă tava la cuptor pentru un timp de aproximativ 40-45 de minute.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura “invizibilă” cu mere. O rețetă pentru întreaga familie