Rețetă de prăjitură Pițigoi din 6 ingrediente! Ce să adaugi în crema de vanilie să fie pufoasă
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 30.01.2025 la 13:17
Actualizat pe 30.01.2025 la 13:17
Prăjitura Pițigoi este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu cremă de vanilie. Se gătește din doar 6 ingrediente, are trei straturi și un blat aromat, de care vei fi foarte încântat. Iată rețeta completă!
- Cum gătești prăjitura Pițigoi
- Ingredientul secret pentru o cremă pufoasă
Prăjiturile românești sunt printre cele mai delicioase și se gătesc foarte repede. Conțin creme delicioase și fine, gătite cu multă grijă de gospodine pasionate. Prăjitura Pițigoi este o combinație de aromă și savoare mai rar întâlnită la alte deserturi.
Rețetă de prăjitură Pițigoi
Rețeta pentru prăjitura Pițigoi este ușoară, ai nevoie de doar șase ingrediente și se gătește foarte ușor. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că folosești cantitățile potrivite, astfel încât crema și blatul să arate impecabil. Cu un singur ingredient în plus crema iese pufoasă și fină.
Ingrediente
- 6 linguri de făină
- 250 grame de mascarpone
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- coaja de lămâie
- 500 ml de frișcă
Mod de preparare
Pentru început se pregătește blatul. Se folosește un bol mare și încăpător, în care se bat ouăle, se adaugă zahărul, făină și formează un amestec omogen, fără cocoloașe. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.
În timp ce se coace blatul se pregătește siropul cu care se va însiropa. Tot ce trebuie să faci este să adaugi într-o cratiță 200 ml de apă, zahăr și esență de vanilie.
Se pregătește crema pentru prăjitură. Se bate frișca, se amestecă mascarpone, zahărul și coaja de lămâie. După ce s-a copt blatul se formează prăjitura. Se unge blatul cu siropul de vanilie, apoi se împarte blatul în două bucăți. Se unge un strat cu cremă, apoi se pune un strat de blat, apoi un alt strat de cremă. Se lasă la rece timp de două ore, apoi poate fi servită.