Rețetă de Profiterol cu vanilie și ciocolată. Cum să prepari cel mai delicios desert
Publicat pe 03.02.2022 la 15:28 Actualizat pe 03.02.2022 la 15:28
Dacă vrei să-ți surprinzi musafirii cu un preparat delicios, noi vă arătăm rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată. Acest desert este cel mai popular în cofetării, însă este destul de ușor de făcut și acasă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!
- Rețetă de Profiterol cu vanilie și ciocolată
- Cel mai rapid și gustos desert!
Rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată îți răscolește foarte multe amintiri din copilărie și din adolescență. Acest preparat este destul de popular în cofetării, însă tu îl poți obține în doar doi pași și acasă.
Rețetă de Profiterol cu vanilie și ciocolată
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 ml apa
- 75 g unt
- 160 g faina
- 4 oua
- un praf sare
Pentru crema de vanilie:
- 500 ml lapte integral
- 4 galbenusuri
- 170 g zahar
- 3 linguri faina
- un praf sare
Pentru Ganache:
- 200 g ciocolata neagra
- 150 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Se topește untul la bain marin, iar mai apoi adăugați un praf de sare, făină și amestecați energic până când aluatul se desprinde de margini și se adună. Lasă cratița pe foc un minut timp în care amesteci.
După ce ai lăsat aluatul puțin să se răcească, bate-l cu mixerul și adaugă ouăle pe rând, amestecând bine. După ce ai obținut un aluat lipicios și omogen, pune-l întru-un pos.
Pe o tavă tapetată cu făină de copt formează cojile de profiterol, rotunde de 3- 4 cm. Dă tava la cuptor pentru 20-25 de minute la foc mare (200 de grade) până se rumenesc și devin crocante.
Pentru prepararea cremei de vanilie, bate gălbenușurile cu zahărul până când crema se deschide la culoare, apoi adaugă făina și praful de sare. Pune laptele la fiert și adaugă o esență de vanilie și toarnă laptele câte puțin peste gălbenușurile se amestecă energic.
Pune toată crema de vanilie înapoi în cratiță și lasă la foc mic, amestecă continuu până când se îngroașă și acoperă crema cu folie de plastic și lasă să se răcească. Umple cojile de profiterol cu cremă de vanilie folosind un pos.
Pentru ganache, topește ciocolata la bain marie cu untul și smântână pentru frișcă sau poți pune ingredientele la microunde amestecând după fiecare încălzire. Ganache-ul este gata atunci când ai obținut o consistență lucioasă și omogenă. Trece profiterolul prin crema de ciocolată, iar apoi lasă-l o oră să se răcească. Poftă bună!
Citește și: Tort diplomat cu fructe și frișcă. Desert simplu de făcut, fără coacere