Rețetă de puf de primăvară. Un desert pe care trebuie să îl încerci
Publicat pe 01.03.2022 la 18:51 Actualizat pe 01.03.2022 la 18:51
Pentru un început bun de primăvară există o singură rețetă de prăjitură care merită să fie preparată. Puf de primăvară este un desert excepțional pe care trebuie să îl încerci. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
- Rețetp de puf de primăvară
- Un desert pe care trebuie să îl încerci
Prăjitura puf de primăvara este un desert pe care trebuie să îl încerci neapărat. Este gustos și foarte simplu de preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a o prepara!
Ingrediente
1 cană curmale tocate mărunt
1/2 cană apă fierbinte
2 căni făină
1 cană nuci pisate
1 plic praf de copt
1/4 linguriță sare
1 ou
3/4 cană sirop de zahăr ars
1/4 cana ulei de floarea soarelui
4 linguri margarină topită
2 lingurițe zeamă de lămâie
1 linguriță esenţă de vanilie
1 linguriță esenţă de rom
Pentru însiropat şi decorat
2 linguri miere
1 linguriță zeamă de lămâie
1/2 cană zahăr pudră
1 linguriță esenţă de rom
1 cană apă
1 cană nuci măcinate
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la foc iute. Se unge cu margarină o tavă de copt cu latura de circa 20 cm. Curmalele se pun într-un bol şi se toarnă peste ele apa fierbinte, ca să se înmoaie. Se lasă la temperatura camerei.
Făina, nucile, praful de copt şi sarea se amestecă bine. Se face o gropiţă în amestec, în care se pun curmalele stoarse şi pasate, oul, siropul, uleiul, margarină zeama de lămâie şi esenţele. Se amestecă bine totul, până se obţine o cocă omogenă. Se toarnă în tava de copt.
Se bagă tava în cuptor şi se lasă la foc potrivit cam 30-35 minute. Se scoate şi se lasă la răcit. Între timp, se prepară un sirop din ingredientele de mai sus. Când prăjitura s-a răcit, se însiropează uniform cu jumătate din sirop. Se presară apoi nucile şi se pune deasupra prăjiturii restul de sirop.
După ce ați parcurs toți pașii, desertul este gata să fie servit cu prietenii, familia sau inidivdual. Poftă bună!
Citește și: Prăjitura „Chinezoaică”. O rețetă simplă pentru un început de săptămână