Rețeta de putisoare ca la bunica. Un preparat gustos și rapid
Publicat pe 27.01.2022 la 17:21 Actualizat pe 27.01.2022 la 17:21
Ai simțit vreodată nevoia să îi faci o vizită bunicii doar pentru a te răsfăța cu bunătățile pe care le făcea atunci când erai mic? Ei bine, acum a sosit momentul să înveți singur cum să gătești cel mai bun și gustos preparat. Exact cum ți-ai imaginat, este vorba despre rețeta de putisoare, chiar ca la bunica acasă. Iată cum se prepară pas cu pas.
- Rețeta de putisoare ca la bunica!
- Cel mai gustos preparat
A trecut vremea pe când bunicile își răsfățau nepoții cu diferite preparate culinare făcute în casă, însă niciodată nu este târziu să îți gătești singur mâncarea favorită, cum ar fi rețeta de putisoare.
Rețeta de putisoare ca la bunica!
Nu este o rețetă cunoscută de multe gospodine, însă odată gătită, cu siguranță o să devină unul dintre preparatele preferate. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face putisoarele, exact după rețeta bunicii, cu care îți delecta papilele gustative în copilărie.
Ingrediente:
- 750 grame de cartofi albi
- un ou
- o linguriță de sare
- 250 grame de făină
- 50 grame de unt
- 150 grame de pesmet
- 150 de grame de zahăr
Mod de preparare:
Într-o oală mai mare se pun cartofii la fiert până când sunt moi. Se lasă preț de câteva minute la răcit, iar apoi se curăță de coajă și se strivesc cu furculița. Se adaugă un ou întreg, sarea și făina, iar apoi se frământă.
În cazul în care aluat mai cere făină, se adaugă în plus, astfel încât coca să nu se lipească de mâini. Între timp se pune pe foc o cratiţă cu apă şi un praf de sare, iar în altă cratiţă puneţi untul la topit.
Se ia bucăți din aluat și se taie la o lungime de 3-4 cm și o lungime de 1 cm și se pun în apa care a dat dja în câteva clocote, iar apoi se mai lasă la fiert în jur de 2-4 minute. Totodată, în untul topit, se pune pesmetul, până prinde gust și se contopesc împreună.
Când putisoarele sunt fierte, e scot din oala cu apă și se pun în cea cu pesmet, unde se adaugă și zahărul și se amestecă ușor cât să nu se strice forma. Acum, cu toți pașii urmați, puteți să vă bucurați alături de cei dragi de gustul copilăriei. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Cum să prepari prăjitură cu iaurt și căpșuni. Desert simplu și delicios