Rețetă de roșii siciliene cu busuioc. Un preparat delicios de sezon
Publicat pe 28.07.2022 la 09:45 Actualizat pe 28.07.2022 la 09:45
Dacă vrei să te bucuri de un preparat delicios, pe care să îl ai și la iarnă, atunci noi îți prezentăm rețeta de roșii siciliene cu busuioc. Nu este un preparat complicat, durează doar 20 de minute să-l faci, iar gustul lui este unul cu adevărat delicios. Ai nevoie de puține ingrediente și cu siguranță va fi mâncarea care îți va delecta papilele gustative. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de o rețetă ideală de sezon.
- Cum se pregătesc roșiile siciliene cu busuioc
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de roșii siciliene cu busuioc este acea rețetă de care te vei bucura și în sezonul rece, deoarece se păstrează excelent în cămară. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti, iar gustul ei este cu adevărat delicios și îți va încânta papilele gustative atât ție, cât și celor dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și modul de preparare!
Roșii siciliene cu busuioc - rețetă
Ingrediente:
-500 gr de roşii cherry
-1 plic de piper
-1 legătură de busuioc proaspăt
-200 ml de oţet de vin
-2 pliculețe de sare
-40 gr de zahăr
Mod de preparare:
Se spală foarte bine busuiocul și se lasă să se scurgă de apă. Oțetul de vin se amestecă cu zahăr, piper, sare și 200 de mililitri de apă. Se amestecă toate ingredientele foarte bine, până când zahărul se topește bine.
Roșiile se spală, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare și se decojesc ușor. Se pun roșiile într-un borcan, se adaăugă peste ele frunzele de busuioc, iar compoziția de oțet de vin se toarnă în borcan. Se închide borcanul și se lasă la marinat aproximativ patru săptămâni, după care se pot consuma ca garnitură sau se pot mânca pur și simplu cu bruschete sau pâine.
Citește și: Rețetă de paste cu roșii și busuioc. Un preparat delicios și ușor de realizat