Rețetă de ruladă de clătite cu ciocolată. Desertul ieftin, rapid și gustos care a devenit "vedeta" TikTok-ului
Publicat pe 24.11.2023 la 14:16 Actualizat pe 24.11.2023 la 14:16
Doar câteva ore ne mai despart de weekend, iar pentru a ne relaxa așa cum se cuvinte după o săptămână de muncă, vă propunem să încercați o nouă rețete care a devenit virală pe internet. Iată cum se prepară rulada de clătite cu ciocolată!
- Rețetă de ruladă de clătite cu ciocolată
- Desertul care a devenit "vedeta" TikTok-ului
Rulada din clătite cu cacao este o rețetă ce conține în compoziția ei cremă mascarpone. Este ușor de gătit și îi va impresiona, cu siguranță, pe cei dragi.
Rețetă de ruladă de clătite cu ciocolată
Ingrediente
Pentru 12 clătite
- 230 g făină;
- 30 g pudră neagră de cacao;
- 3 ouă;
- 1 vârf cuțit sare;
- 20 g zahăr;
- 500 ml lapte;
- 20 g unt – topit și răcit;
- 30 ml apă minerală;
- 2 linguri ulei pentru uns tava.
Pentru cremă
- 250 g mascarpone;
- 80 g zahăr pudră;
- 200 ml smântână pentru frișcă – 30% grăsime;
- 20 ml cafea foarte tare;
- 1 linguriță ness.
Pentru decor
- 50 g ciocolată cu lapte topită.
Mod de preparare
Pentru a prepara această ruladă de clătite, cu cacao și cremă mascarpone cu cafea, pregătiți o cafea tare și lăsăți-o să se răcească. Apoi, separat, într-un bol mixați ouăle cu un vârf cuțit de sare și zahăr, în timp ce în altul cerneți făina și pudra de cacao, pe care le veți amesteca până la omogenizare.
Urmează să încorporați treptat făina cu cacao, alternativ cu laptele, iar la final adăugați și untul topit și răcit și apa minerală, pe acre le veți mixa. Trebuie să știți că aluatul trebuie să aibă în acest moment o consistență lichidă, astfel încât clătitele să iasă subțirele. Într-o tigaie încinsă cu ulei adăugați compoziția ca la clătitele normale.
Pentru cremă, mixați crema mascarpone cu zahărul pudră. În continuare, adăugați smântâna pentru frișcă în fir subțire și mixați până în momentul în care crema se îngroașă. Acesta este momentul în care trebuie să adăugați și cafeaua.
Pentru a monta desertul, luați un număr de trei clătite și puneți-le pe un blat de lucru. Pe acestea le ungeți în strat subțire cu crema mascarpone cu cafea. Procedați astfel pentru toate cele patru straturi de clătite, sau până în momentul în care rămâneți fără acestea.
Apoi, desertul trebuie rulat în formă de ruladă și îmbrăcat în folie de aluminiu, dat mai apoi la frigider pentru răcire, iar desertul este gata.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de tort de clătite cu ciocolată și alune. Cum să prepari un desert delicios